Prethodni članak
Sljedeći članak

Postavlja se zaštitna skela u župnoj crkvi koja ima dvije funkcije

U prvo vrijeme služit će kao zaštita župljanima kako bi mogli sigurno prisustvovati vjerskim obredima u crkvi, a ujedno će kasnije poslužiti kao radna skela za izvođenje građevinskih i restauratorskih radova na sanaciji štete


Nakon što je u potresu 29. prosinca prošle godine, uz toranj i pročelje,znatno oštećena i unutrašnjost klanječke župne crkve te je nakon terenskog očevida ovlaštenog statičara crkva dobila žutu naljepnicu kao privremeno neuporabljiva, ovih je dana u tijeku postavljanje radno-zaštitne skele koja će imati dvostruku funkciju.U prvo vrijeme služit će kao zaštita župljanima kako bi mogli sigurno prisustvovati vjerskim obredima u crkvi, a ujedno će kasnije poslužiti kao radna skela za izvođenje građevinskih i restauratorskih radova na sanaciji štete. 
Izvedbu skele radi tvrtka Konstrukcije – Kostelac d.o.o. iz Rakovog Potoka s projektantom dr.sc. Milanom Kostelcem, dipl. ing.stroj, a troškove financira Hrvatska franjevačka provincija sv. Ćirila i Metoda. Još članaka iz "Klanjec"

Facebook