Prethodni članak
Sljedeći članak

"Dovršetak nove toplinske ovojnice na planinarskoj kući na Cesargradu šećer je na kraju uspješnog mandata"

Na Izvanrednoj izbornoj skupštini Hrvatskog planinarskog društva "Cesargrad" izabrano je novo vodstvo Društva


Na Izvanrednoj izbornoj skupštini Hrvatskog planinarskog društva "Cesargrad" održanom izabrano je novo vodstvo Društva. Tom prilikom dosadašnji predsjednik Gordan Šoban osvrnuo se na brojne uspjehe ostvarene u proteklom razdoblju. – Dokaz našeg kvalitetnog rada kako u prošloj tako i kroz nekoliko prethodnih godina vidljiv je kroz kontinuirano povećanje članstva društva, tako smo 2014. imali 28 članova, 2015. 48 članova, 2016. 51 član, 2017. imali smo 70 članova, 2018. imali smo 81 člana, 2019. 92 člana, 2020. 95 članova, a zbog novih učlanjenja trenutno imamo preko 100 članova – rekao je uvodno Šoban. Također se Šoban osvrnuo na Plan pohoda u 2020. godini kojeg je znatno poremetio koronavirus. – Ova godina je prema Planu pohoda, a koji imamo po prvi puta zahvaljujući našem planinarskom vodiču Kreši Kralju, trebala biti do sada najaktivnija što se tiče izleta jer je bilo planirano čak 23 društvena pohoda. Na žalost, zbog novonastale epidemiološke situacije uzrokovane korona virusom, većinu smo izleta morali otkazati. Ipak i u takvoj situaciji, nešto smo uspjeli odraditi. Isto tako vrijedi naglasiti da su mnogi naši članovi s obzirom na postojeću situaciju odradili niz pohoda i izleta u manjim grupama te tako stjecali nephodna planinarska iskustva. Ovdje se također može vidjeti da osim porasta članstva, vidljivo raste i znatan interes za planinarske izlete, što nas sve mora jako veseliti jer je to i sama bit planinarstva, boravak u planini. Posebno sam ponosan što smo po prvi puta u našem Društvu školovali dvojicu licenciranih planinarskih vodiča Krešimira Kralja i Eduarda Rumihu, što je preduvjet ozbiljnog planinarenja – izvijestio je Šoban.

Postavljanje nove toplinske ovojnice

Zahvaljujući dobrim vremenskim uvjetima neouobičajenim za ovo doba godine, fasada na planinarskoj kući na Cesargradu dovršena je prije nekoliko dana. – Pripreme za postavljanje nove toplinske ovojnice (fasade) na našoj planinarskoj kući na Cesargradu započele su još tijekom 2019. godine, kada smo zahvaljujući našem potpredsjedniku Iliji, dobili donaciju kompletne obloge-stiropora za izgradnju fasade, a kasnije i ljepila za istu. Tijekom 2020. godine održano je niz radnih akcija u svrhu pripreme za postavljanje fasade, a građevinski radovi započeli su u studenom. Prije nekoliko dana je dovršen ovaj kapitalni projekt za naše Društvo, a sada predstoje još manji radovi. Želim zahvaliti prije svega Gradu Klanjcu i Gradonačelniku na podršci ovom projektu, trgovačkom društvu MDK građevinar kao najvećem donatoru te svim ostalim trgovačkim društvima, obrtnicima i građanima na donaciji financijskih sredstava i potrebnog materijala za izgradnju fasade. Ovaj naš projekt prepoznao je i Hrvatski planinarski savez te smo prijavom na njihov natječaj također ostvarili značajnu financijsku pomoć. Budući da smo veći dio investicije osigurali kroz donacije, ostao je značajan dio financijskih sredstava za dovršetak svih manjih radova i uređenje planinarske kuće u 2021. godini – rekao je Šoban.

Markirana "Tuheljska steza", kupljen spremnik za vodu, uređena cesta....

– Na inicijativu našeg društva, Grad Klanjec je sanirao i uredio cestu koja vodi do naše planinarske kuće te je tako omogućen normalan pristup za odvijanje svih aktivnosti, a naročito za radove na fasadi. Kupljen je spremnik za vodu dovoljnog kapaciteta da tijekom 2021. godine napokon riješimo pitanje opskrbe vodom naše planinarske kuće na Cesargradu. Tijekom proteklog razdoblja vršeni su radovi redovnog održavanja planinarskog doma, njegovog okoliša, kao i održavanja naših planinarskih puteva. Također smo nastavili sa uređivanjem naših skladišta. Markirali smo novi planinarski put "Tuheljsku stezu" koja ide od središta Tuhlja do vrha Cesargrada. Bilo je tu još puno malih akcija, radova, raznih aktivnosti u kojima su sudjelovali članovi našeg društva – osvrnuo se Šoban na 2020. godinu koja je bila uspješna u radu Društva, naročito s obzirom na okolnosti. – Želim zahvaliti na podršci u radu članovima Upravnog odbora, kao i svim ostalim članovima Društva koji su nam pomogli u ostvarenju naših ciljeva. Isto tako želim novoizabranom rukovodstvu puno uspjeha u radu, kako bi sve ovo što smo napravili u prethodnim godinama, još nadogradili i postali još bolji nego "jučer". Za to postoje sve pretpostavke i siguran sam da će tako i biti – zaključio je Šoban.

Izabrano novo vodstvo Društva

U novom mandatnom razdoblju za predsjednicu Društva izabrana je Sanja Smolčić, za dopredsjednika Krešimir Kralj, za tajnika Mario Harapin, a za blagajnicu Sanja Smolčić. Članovi Upravnog odbora su: Sanja Smolčić, Krešimir Kralj, Mario Harapin, Damir Vrabec, Ilija Kranjčec, Goran Jakobović, Branko Cvetić, Rudolf Poslek, i Milan Smolčić. U Nadzorni odbor izabrani su Mira Hrbud-Kolar, Jasna Gmajnički i Anja Vrabec, dok su članovi Suda časti Marijan Pleško, Božidar Zajec i Miroslav Čukac.

Još članaka iz "Klanjec"

Facebook

Zbog prometne nesreće na autocesti A4 Goričan-Zagreb (na 41km) između čvora VARAŽDINSKE TOPLICE i čvora NOVI MAROF u smjeru Zagreba, vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h. Molimo korisnike za strpljenje. Tijekom dana, zbog povećane gustoće ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program