Prethodni članak
Sljedeći članak

I ove se godine na području Grada Klanjca provodi projekt „Uzmi pare i učini nešto za mlade“

Dva tima predstavila su svoje projekte o kojima će mladi Klanjca odlučivati na izborima


Prošle godine Grad Klanjec je pod mentorstvom LAG-a Zagorje-Sutla i Mreže udruga Zagor zajedno s gradovima Pregradom i Zabokom bio pionir provođenja projekta „Uzmi pare i učini nešto za mlade“. Ove godine u projekt se uključilo više jedinica lokalne samouprave s područja djelovanja LAG-a Zagorje-Sutla, a u Klanjcu su 3. srpnja dva tima imala priliku predstaviti projekte koje su osmislili.

Bira se između projekata „Uhvati svjetlo i produži dan“ i „Playroom Klanjec“

Tim 1 s područja Novih dvora predstavio je projekt „Uhvati svjetlo i produži dan“, gdje bi postojeći park u Novim dvorima, u sklopu kojeg se nalazi i dječje igralište, osvijetlili na jedan malo moderniji način. Time bi se u parku moglo dulje boraviti. Tim 2 iz Klanjca osmislio je projekt „Playroom Klanjec“, koji je zamišljen kao mjesto na koje se mladi mogu doći družiti uz osigurane različite društvene igre i sadržaje poput stolnog tenisa, stolnog nogometa i pikada. Time bi mladi dobili mogućnost malo drugačije iskoristiti slobodno vrijeme za rekreaciju i druženje.

Izbori će se održati u subotu, 17. srpnja 2021. u Velikoj dvorani Grada Klanjca od 12 do 16 sati, a pravo glasa imaju svi mladi od 14 do 30 godina

– Na timovima je sada da motiviraju svoje mlade sugrađane da izađu na izbore, a na kojima pravo glasa imaju mladi u dobi od 14 do 30 godina. Ideji koja dobije više glasova osigurano je financiranje u iznosu od 20.000,00 kuna. Ove su se godine LAG Zagorje-Sutla i Mreža udruga Zagor javili na jedan natječaj i svaka jedinica lokalne samouprave koja sudjeluje iz tog natječaja dobiva 15.000,00 kuna, a po 5.000,00 trebale bi osigurati jedinice lokalne samouprave. Što se tiče samog Klanjca, ukoliko bi taj projekt koštao i nešto više, mi ćemo dodati koliko će biti potrebno kako bi se on i završio – pozdravio je projekt gradonačelnik Zlatko Brlek.

Još članaka iz "Klanjec"

Facebook