Prethodni članak
Sljedeći članak

U cijeloj prošloj godini rodilo se 18 Klanjčana, a već sad u prvoj polovici godine ih je 15

Roditelji su primili i financijsku potporu grada koja iznosi 2.000 kn za prvo dijete, 3.000 kn za drugo, 4.000 kn za treće, a za svako slijedeće dijete potpora se povećava za tisuću kuna.


Grad Klanjec održao je prijem za novorođene. Roditelje i mališane dočekali su gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek i predsjednica Gradskog vijeća Mirjana Smičić Slovenec te knjižničarka klanječke Gradske knjižnice Mirjana Čelec.

Bio je to prvi ponovni susret uživo s najmlađim stanovnicima Klanjca i njihovim roditeljima, nakon dugog razdovlja pandemije i nemogućnosti organizacije ovakvih događanja.

Uz čestitke, roditelji su primili i financijsku potporu grada koja iznosi 2.000 kn za prvo dijete, 3.000 kn za drugo, 4.000 kn za treće, a za svako slijedeće dijete potpora se povećava za tisuću kuna.

Kako se u cijeloj prošloj godini rodilo tek 18 beba, prvi ovogodišnji prijem s čak 15 novorođenih malih Klanjčanki i Klanjčana vrlo je ohrabrujući te ne čudi veliki osmjeh na licu s kojim su gradonačelnik i predsjednica Vijeća u četvrtak dočekali roditelje.

Uz čestitku i želju da mališani budu prije svega zdravi i rastu okruženi pažnjom i ljubavlju, gradonačelnik je upoznao roditelje s radom novog dječjeg vrtića u kojem će već ove godine početi s radom još jedna, četvrta odgojna skupina. Uz to Grad Klanjec financira produženi boravak u školi, a uskoro kreće i uređenje novih dječjih igrališta.

Predsjednica Gradskog vijeća Mirjana Smičić Slovenec pozvala je roditelje da aktivno promišljaju što im je potrebno za kvalitetan život u gradu i sretno i zadovoljno odrastanje njihove djece te da svaku svoju ideju, prijedlog pa i kritiku otvoreno podijele s gradskim čelnicima, a sve kako bi zajedno stvarali što bolje uvjete za najmlađe.

Knjižničarka Mirjana Čelec pozvala je roditelje da što više koriste trogodišnje besplatno članstvo u knjižnici koje se i dosada pokazalo kao pun pogodak.

Svi zajedno poželjeli su da se s istim mladim roditeljima u istoj prigodi sretnu ponovno što prije!

Od klanječkih naselja najbolji natalitet i dalje imaju Gredice sa 4 nova stanovnika, a novorođeni u prvoj polovici 2021. godine su: Ella Gašpar, Police, Tara Gašpar, Lučelnica, Mateo Antončić, Rakovec, Lovro Borošak, Gredice, Paula Vlahović, Ledine , Maša Vuglar, Ledine, David Šoban, J. Runjanina , Tin Smodila, Novi Dvori, Mia Šoban, ul. Lijepe naše , Ana Bošnjak, Gredice, Lena Somek, Gredice, Dorijan Pavlinić, Lučelnica, Mia Antolić, Mihanovićev Dol, Naomi Valent, Cvjetna, Ivano Skrbeta, Gredice.

Čestitamo!

Još članaka iz "Klanjec"

Facebook