Prethodni članak
Sljedeći članak

“Žene za Zagorje 2”: 56 žena pruža potporu i podršku za 336 krajnjih korisnika

U Klanjcu je održana uvodna konferencija projekta vrijednog 4,9 milijuna kuna


U Velikoj dvorani grada Klanjca održana je Uvodna konferencija projekta Žene za Zagorje 2. Ukupna vrijednost projekta iznosi 4.962.921,25 kuna, a započeo je 22.02.2021. potpisivanjem Ugovora kojim su Gradskom društvu Crvenog križa Krapina dodijeljena bespovratna sredstva u 100%-tnom intenzitetu potpore u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020., odnosno 85 % je sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda, a 15 % iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

13 JLS

Projekt će trajati 16 mjeseci i provodit će se na području 13 jedinica lokalne samouprave, odnosno na području Gradskih društava Crvenog križa Krapina, Pregrada i Klanjec. U projektu je zaposleno od 01.04.2021. 56 nezaposlenih žena koje pružaju potporu i podršku za 336 krajnjih korisnika u nepovoljnom položaju, a koje su svi partneri identificirali zajednički. Uvodna konferencija je započela potpisivanjem Sporazuma o partnerstvu u provedbi projekta Žene za Zagorje, koji je potpisan od strane nositelja projekta i svih 19 partnera te će svaki partner zadržati vlastiti primjerak potpisan od strane svih partnera. Nakon potpisivanja Sporazuma o partnerstvu, prisutne je pozdravio ravnatelj Hrvatskog Crvenog križa, Gradskog društva Crvenog križa Krapina, Davor Šimunović. Prisutnima su se obratili i ravnatelj Centra za socijalnu skrb Krapina Sergej-Augustin Erdelja, u ime ravnatelja HZZ-a Ante Lončara obratio se predstojnik Područnog ureda Krapina Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Goran Vukmanić, a u ime Grada Klanjca, domaćina, prisutnima se obratio gradonačelnik Grada Klanjca Zlatko Brlek.

Važnost projekta za lokalnu zajednicu

Svi govornici su istaknuli važnost ovog projekta za lokalnu zajednicu i socijalno uključivanje nezaposlenih žena te starijih i nemoćnih u društvo te pružanja takvih socijalnih usluga koje su za krajnje korisnike na ovom pretežito ruralnom području često od vitalne važnosti i omogućuju bolju kvalitetu života svim potrebitim osobama te sprečavaju institucionalizaciju starijih i nemoćnih osoba i smanjuju depopulaciju izoliranijih krajeva Hrvatskog zagorja. Opis te cilj projekta Žene za Zagorje 2, dosadašnji tijek projektnih aktivnosti, zapošljavanje i obrazovanje žena predstavila je Monika Maranić, voditeljica projekta. Prisutni su ostali na druženju uz prigodni domjenak, gdje su se uz osvježenje dodatno družili i razmjenjivali iskustva, kako bi ojačali partnersku koheziju i mogli ostvariti što bolju suradnju u budućim projektnim i ostalim aktivnostima.

Još članaka iz "Klanjec"

Facebook

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a povremeni zastoji mogući na dionicama gdje traju radovi pa vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program