Prethodni članak
Sljedeći članak

“Žene za Zagorje 2”: 56 žena pruža potporu i podršku za 336 krajnjih korisnika

U Klanjcu je održana uvodna konferencija projekta vrijednog 4,9 milijuna kuna


U Velikoj dvorani grada Klanjca održana je Uvodna konferencija projekta Žene za Zagorje 2. Ukupna vrijednost projekta iznosi 4.962.921,25 kuna, a započeo je 22.02.2021. potpisivanjem Ugovora kojim su Gradskom društvu Crvenog križa Krapina dodijeljena bespovratna sredstva u 100%-tnom intenzitetu potpore u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020., odnosno 85 % je sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda, a 15 % iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

13 JLS

Projekt će trajati 16 mjeseci i provodit će se na području 13 jedinica lokalne samouprave, odnosno na području Gradskih društava Crvenog križa Krapina, Pregrada i Klanjec. U projektu je zaposleno od 01.04.2021. 56 nezaposlenih žena koje pružaju potporu i podršku za 336 krajnjih korisnika u nepovoljnom položaju, a koje su svi partneri identificirali zajednički. Uvodna konferencija je započela potpisivanjem Sporazuma o partnerstvu u provedbi projekta Žene za Zagorje, koji je potpisan od strane nositelja projekta i svih 19 partnera te će svaki partner zadržati vlastiti primjerak potpisan od strane svih partnera. Nakon potpisivanja Sporazuma o partnerstvu, prisutne je pozdravio ravnatelj Hrvatskog Crvenog križa, Gradskog društva Crvenog križa Krapina, Davor Šimunović. Prisutnima su se obratili i ravnatelj Centra za socijalnu skrb Krapina Sergej-Augustin Erdelja, u ime ravnatelja HZZ-a Ante Lončara obratio se predstojnik Područnog ureda Krapina Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Goran Vukmanić, a u ime Grada Klanjca, domaćina, prisutnima se obratio gradonačelnik Grada Klanjca Zlatko Brlek.

Važnost projekta za lokalnu zajednicu

Svi govornici su istaknuli važnost ovog projekta za lokalnu zajednicu i socijalno uključivanje nezaposlenih žena te starijih i nemoćnih u društvo te pružanja takvih socijalnih usluga koje su za krajnje korisnike na ovom pretežito ruralnom području često od vitalne važnosti i omogućuju bolju kvalitetu života svim potrebitim osobama te sprečavaju institucionalizaciju starijih i nemoćnih osoba i smanjuju depopulaciju izoliranijih krajeva Hrvatskog zagorja. Opis te cilj projekta Žene za Zagorje 2, dosadašnji tijek projektnih aktivnosti, zapošljavanje i obrazovanje žena predstavila je Monika Maranić, voditeljica projekta. Prisutni su ostali na druženju uz prigodni domjenak, gdje su se uz osvježenje dodatno družili i razmjenjivali iskustva, kako bi ojačali partnersku koheziju i mogli ostvariti što bolju suradnju u budućim projektnim i ostalim aktivnostima.

Još članaka iz "Klanjec"

Facebook