Prethodni članak
Sljedeći članak

Pogledajte kako je bilo na Humskim danima glume


U kinodvorani u Humu na Sutli proteklog su vikenda održani 4. Humski dani glume. Dvije večeri ispunjene humorističnim kazališnim predstavama, glazbenim poslasticama i sitnim iznenađenjima organizirali su Humsko amatersko kazalište i Udruga Kultokaj. Osim besplatnog ulaza za sve posjetitelje, kao i proteklih godina, ovi su se humski dani glume održali pod motom „2 dana, 6 glumačkih družina, 6 predstava, pregršti iznenađenja i 100% smijeha!“. Program je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Općine Hum na Sutli, Mario Antonić, a na pozornici su se pod voditeljskom palicom Ivana Pogačića izmjenjivali kazališni amateri iz Krapinsko - zagorske županije i Zagreba.

Pa su se tako prve večeri 4. Humskih dana glume mogle pogledati 3 humoristične predstave: „Koga nema bez njega se more“ u izvedbi Amaterskog dramskog kazališta Sveti Križ Začretje, „Nekad i sad“ Dramske udruge Kaj iz Zaboka te predstava „Naš mjesni odbor“ u izvedbi Dramske sekcije KUD-a Pregrada, dok su se druge večeri mogle pogledati 2 humoristične predstave: „Coparnice“ u izvedbi KUD-a Krapina i „Plivaj i drž´ glavu iznad vode“ Diletantskog kazališta Pentravci te kratak skeč „Veselo na delo“ Mihaela Pregleja i Davida Aržeka.

Program je obje večeri bio obogaćen glazbenim poslasticama, pa su posjetitelji mogli uživati u izvedbama sestara Lane i Lorene Hlupić te Lore i Dina Miklaužić. No zasigurno najuzbudljivija točka ovogodišnjih humskih dana glume bila je ponovo u izvedbi same publike. Bila je to improvizirana humoristična predstava, kao svojevrsni nastavak prošlogodišnje predstave, koja je bila popraćena gromoglasnim smijehom i pljeskom. Organizatori su i ove godine odlučili nagrađivati svoju publiku, pa su se tako obje večeri dijelili brojni dvd-i sa snimkama predstava „Daj mi povej“ i „Ljubaf se ne trži“ u izvedbi Humskog amaterskog kazališta. Program je zatvorila Sara Kolar, koordinator Udruge Kultokaj te voditeljica Humskog amaterskog kazalište, pozvavši zainteresirane da se uključe u rad njihove udruge.

Organizatori ovogodišnjih 4. Humskih dana glume zahvaljuju se svim sponzorima i pomagačima na nesebičnoj podršci u organizaciji i realizaciji. Zadovoljni dobroj posjećenosti i odazivu publike, organizatori pozivaju sve ljubitelje dobre kazališne komedije te smjeha i zabave na druženje i iduće godine na 5. Humskim danima glume.

Još članaka iz "Hum na Sutli"

Facebook