Prethodni članak
Sljedeći članak

Preokret gostiju u nadoknadi

4. NL – središte skupina A: 9. kolo: Straža – Brezovica 2:3


Straža je u 9. kolu 4. NL središte skupina A dočekala Brezovicu. U osam kola Straža je bila bez pobjede, sa tri osvojena boda. S druge strane ni Brezovica, koja je prošle sezone bila u vrhu nije krenula u sezonu prema očekivanjima, ali se počela dizati. Razlika na ljestvici četiri boda u korist Brezovice (7-3), pa ne treba posebno naglašavati, koliko bi bila značajna pobjeda Straže u ovoj utakmici. No opet ne baš veliki broj igrača, samo tri i golman na klupi, nešto što se ponavlja u ovoj sezoni.

Rano vodstvo Straže

Krenulo je sjajno za Stražu, vodstvom već u 2. minuti. Na lijevoj strani dobro se oslobodio Borna Vidićek, dao odličnu loptu u sredinu za Alena Neskića, koji bježi obrani i pogađa za 1:0. U slijedećim minutama Straža kontrolira utakmicu, a u 9. minuti novi ubačaj s lijeve strane, na koji je Neskić malo zakasnio. Gosti prijete u 10. minuti, također nakon ubacivana, ali sa desne srane, no Veno Smolčić nije precizan.

U 17. minuti Roberto Pavetić je vrlo dobro probio desnu stran i ubacio, no obrana je u zadnji čas očistila ispred Neskića. U 21. minuti gosti prijete preko desne strane, ubacio je Matej Šegota, lopta se odbila od zemlje a Bruno Fumić pokušava glavom, ali je par centimetara prekratak. Nažalost, u 23. minuti ionako ne odveć veliki kadar domaćina ostaje još kraći. Naime ozlijedio se Pavetić pa je umjesto njega u 25. minuti ušao Josip Petrović.

U 28. minuti Fumić puca sa 25 metara, ali preko gola. U 32. minuti jedna se lopta odbila na 20 metara do Vene Smolčića, koji puca, lopta od bloka dobiva jako opasnu putanju i pada pod samu prečku. No, Leon Majer, iako malo ispred crte sjajno se snašao i paradom izbio loptu u korner. Straža je malo pala u drugoj polovici prvog poluvremena, ali u 40. minuti Vidićek je dobio jednu loptu u kaznenom prostoru, malo mu bježi ali dolazi do Filipa Rafaja, koji puca sa 13 metara iskosa, a Alan Hadžiselimović brani.

Straža imala 2:0, a onda u šokantnoj završnici ostala i bez boda

Vrlo brzo u nastavku, već u 47. minuti priliku imaju gosti. Dobra povratna lopta s lijeve strane za Smolčića, koji puca iz prve da 12 metara, ali preko gola. U 51. minuti Matija Đuričić ostao je sam na 7 metara, ali na sreću domaćina pogodio je jednog suigrača, od kojeg se lopta odbila pored gola.

I onda u 59. minuti najljepša akcija na utakmici koja je Straži donijela 2:0. Vidićek je odlično primio loptu na lijevoj strani, odigrao dupli pas sa Galom Gajsterom, te na 20 metara pronašao Viktora Berama, koji puca iz prve i pogađa uz samu stativu za 2:0. U 64. minuti s lijeve strane Neskić pronalazi na suprotnoj strani Vidićeka, koji puca iz prve, iako je imao i bolja rješenja. Hadžiselimović hvata loptu.

Gosti žele povratak, ne gube nadu, a u 74. minuti Ivan Sokić završava dobru akciju, udarcem sa 10 metara iskosa, s desne strane, ali dosta preko gola. Bila je to dobra pozicija. U 78. minuti Straža je mogla riješiti utakmicu. Beram je dugom loptom na desnoj strani pronašao Vidićeka, koji puca, a lopta ide pored gola na drugu stranu, no na nju nailazi Lovro Pavić i u klizećem startu stiže loptu i puca, ali pogađa prečku, od koje se lopta odbija u zemlju. I odmah u 79. minuti, Brezovica se vraća. Sokić je potegnuo sa skoro 30 metara i malo iznenadio Majera za 2:1.

Pavić je pucao u 88. minuti s lijeve strane, Hadžiselimović brani, a onda pad koncentracije u završnici i nevjerojatan preokret Brezovice. Gosti su krenuli na sve ili ništa i u 90. minuti nakon ubacivanja s desne strane Fran Kulašević glavom pogađa za 2:2. U 3. minuti nadoknade opet jedan ubačaj gostiju i opet Kulašević na pravom mjestu za 2:3. Prije ubačaja za drugi gol gostiju domaći igrači i navijači tražili su gol aut, što je iz naše pozicije nemoguće vidjeti. No, navijači koji su bili blizu događaja, nisu imali lijepe riječi za suce. No, ostaje dojam da je Straža u ovako važnoj utakmici morala pokazati više koncentracije da zadrži vodstvo i stigne do važne pobjede. Ovako situacija je sve teža.

4. NL – središte skupina A, 9. kolo

STRAŽA – BREZOVICA 2:3 (1:0)

SUCI:  Lešković, Tuđa, Tomašić : GLEDATELJA: 70

STRIJELCI: 1:0 Neskić 2', 2:0 Beram 59', 2:1 Sokić 79', 2:2 Kulašević 90', 2:3 Kulašević 90+3'

STRAŽA: Majer, Rafaj Kodelič, Gajster, Beram, Pavetić (25' J. Petrović) (54' Pavić), Neskić, Vervega, Konjić, Vidićek, Kampuš; trener: Mladen Mikša 

BREZOVICA: Hadžiselimović, Hodak (54' Sokić), Puntarić, Fabijanec (46' Šinko), Đuričić, Smolčić, Fumić, Kulašević, Šimić, Šegota, L. Gorše: trener: Ivan Milas

Još članaka iz "Hum na Sutli"

Facebook