Prethodni članak
Sljedeći članak

Započeli radovi na izgradnji mreže Zagorskog vodovoda u tri gornjostubička naselja

Stvorit će se infrastruktura kako bi se stanovnici naselja Volavec, Brezje i Slani Potok mogli s lokalnog vodovoda priključiti na Zagorski vodovod


U Gornjoj Stubici na konferenciji za medije kod Gupčeve lipe predstavljen je danas projekt izgradnje vodovodne mreže u naseljima Brezje, Slani Potok i Volavec. Prisutni su bili prisutni načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić, direktor Zagorskog vodovoda Mario Mihovilić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić, koordinator pripreme i izrade planova Đino Zmijarević iz Hrvatskih voda, kao i v.d. direktora Hrvatskih voda, VGI Gornja Sava, Tomislav Suton.

Kako je istaknuo načelnik Gornje Stubice, danas počinju radovi na izgradnji nove vodovodne mreže koja će stanovnicima naselja Brezje, Slani Potok i Volavec omogućiti da se priključe na Zagorski vodovod, odnosno da imaju alternativu i mogu koristiti sve resurse koje nudi Zagorski vodovod, što se tiče vodoopskrbe. – Radi se o prvoj fazi projekta i nadam se da ćemo ju završiti u narednih godinu – dvije i omogućiti stanovnicima ovih naselja pristup Zagorskom vodovodu. Zakoni ne predviđaju lokalne vodovode i kao lokalna samouprava moramo biti spremni i pripremiti infrastrukturu da budemo spremni u trenutku kada se bude trebalo prijeći na Zagorski vodovod – rekao je Krizmanić i zahvalio Hrvatskim vodama koje sufinanciraju projekt i Zagorskom vodovodu koji je investitor.

Vrijednost projekta je 2 milijuna 800 tisuća kuna, a radi se o 3750 metara mreže, rekao je direktor Zagorskog vodovoda Mario Mihovilić. – U prvoj fazi koja je krenula izgradit će se 620 metara mreže, što je investicija oko 850 tisuća kuna, kao i hidrostanica koja će omogućiti da se tehnički uopće dobije na tim višim kvotama u ovim naseljima – pojasnio je Mihovilić.

Rekao je i kako je Gornja Stubica dobrim dijelom pokrivena lokalnim vodovodima i Zagorski vodovod trenutno provodi više projekata projektiranja mreže koje će omogućiti svima da se mogu spojiti na Zagorski vodovod. – Najvažniji objekt koji moramo izgraditi je vodosprema u Humu Stubičkom, koja će omogućiti cijeloj toj podsljemenskoj zoni Gornje Stubice da se priključi na Zagorski vodovod – rekao je Mihovilić.

Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić zahvalio je na suradnji Zagorskom vodovodu, no isto je tako istaknuo kako je inicijativa krenula zahvaljujući načelniku Jasminu Krizmaniću u gornjostubičkom župniku Nikoli Jurkoviću. – Hrvatske vode su osmišljene i formirane da budu na usluzi građanima i u 21. Stoljeću nam je zadatak da se ovakvi projekti provedu i da se riješi problem na svim točkama gdje on još uvijek postoji, pa tako i na području Zagorskog vodovoda i Krapinsko – zagorske županije – rekao je Vukmirić.

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook

Opasnost je od naleta na predmet na kolniku na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče na 255. km između čvorova ZADAR II i ZADAR I u smjeru Zagreba. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h.  Zbog prometne nesreće na autocesti A5 na 72.+200 km između...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program