Prethodni članak
Sljedeći članak

Dignuta cijena donjostubičkog vrtića, i roditelji će plaćati više


Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, donjostubički vijećnici donijeli su odluku o povećanju ekonomske cijene dječjeg vrtića s dosadašnjih 2.250 kuna na 2.500 kuna.

-Nepopularna odluka koju smo morali donijeti, obzirom na sva poskupljenja, kako energenata, tako i hrane, ali su i dignute plaće odgajateljicama s 1.10. prema kolektivnom ugovoru i novim koeficijentima – rekao je gradonačelnik Nikola Gospočić.

Omjer financiranja vrtića ostaje isti, odnosno Grad će ga financirati sa 60, a roditelji 40 posto. To znači da će roditelji plaćati 100 kuna mjesečno više, a Grad 150 kuna, pa će tako za smještaj jednog djeteta u vrtiću plaćati 1.000 kuna. Za drugo dijete obitelji Grad sufinancira 20 posto više, a za treće je vrtić besplatan. – Nažalost, ne možemo garantirati da će i to poskupljenje uskoro biti dovoljno, osobito nakon 1. travnja do kada su zamrznute cijene energenata odlukom Vlade – rekao je Gospočić te dodao kako je mimo ekonomske cijene vrtića, Grad ove godine trebao dati još 400 tisuća kuna za vrtić, kako bi on godinu završio s pozitivnom nulom.

Gospočić je istaknuo kako se ne dižu samo cijene vrtića, već i standard u usluge i boravka u vrtiću. – Mi smo prvi vrtić u Hrvatskoj koji će od sljedeće godine oformiti jednu skupinu koja će raditi po principima Montessori pedagogije, za što smo platili edukaciju odgojiteljicama. Prvi u županiji donijeli smo pravilnik o postupanju i radu djece s poteškoćama u razvoju. Imamo kompletan stručni tim, psihologa i logopeda na puno radno vrijeme, zdravstvenog voditelja na pola radnog vremena i pedagoga kao vanjskog suradnika, što svakako doprinosi kvaliteti rada s djecom – istaknuo je Gospočić.

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook