Prethodni članak
Sljedeći članak

Donesen proračun Donje Stubice za 2023. godinu, najveći fokus bit će na protupotresnoj obnovi javnih zgrada i cesta


Gradsko vijeće Donje Stubice jučer je jednoglasno usvojilo proračun za iduću godinu, koji, bez proračunskih korisnika, iznosi 32,5 milijuna kuna.

U glavnom će fokusu biti radovi na protupotresnoj obnovi donjostubičkih zgrada i cesta, obzirom da su velika sredstva u proračun stigla upravo iz Fonda solidarnosti za obnovu. – Naš izvorni proračun je oko 15 milijuna kuna, što nam nikako nije dostatno za sve što bismo planirali, a najviše sredstava dobili smo upravo iz Fonda solidarnosti, pa će ti radovi biti u fokusu pogotovo u prvom dijelu godine, obzirom da trebaju biti gotovi do kraja lipnja 2023. – najavio je gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić.

U tijeku je protupotresna obnova na zgradu Pučkog otvorenog učilišta, na Fellerovoj zgradi uređuje se potkrovlje i kat, a radovi na obnovi nakon potresa u tijeku su i na dvorcu Stubički Golubovec. – Uz određene poteškoće, radovi idu prema planu i trebali bi svakako završiti do 15. lipnja iduće godine. Od siječnja kreće protupotresna obnova zgrade Caritasa, a predstoji nam i popravak 12 dionica cesta oštećenih u potresu, jednu smo već obnovili ove godine u Hižakovcu. Sve zajedno to je oko 50 milijuna kuna direktne pomoći gradu. Najveći problem bit će pronaći izvođače radova – kaže gradonačelnik.

 

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook