Prethodni članak
Sljedeći članak

VELIKIM SRCEM PRED BLAGDANE: Donjostubički osnovnoškolci prikupili plišance za dječji odjel OB Zabok


Velika donacija plišanih igračaka stigla je jučer na dječji odjel Opće bolnice Zabok, zahvaljujući 7.s razredu Osnovne škole Donja Stubica, kao i svim učenicima koji su se svojim 'plišancima' uključili u humanitarnu akciju.

Inicijativa je krenula od 7.a razreda. – Jako je puno tih igračaka s kojima se oni više ne igraju jer su ih prerasli, pa su došli na ideju na ih prikupe i razvesele tako nekoga, u ovo predblagdansko vrijeme naprave jednu lijepu gestu odricanjem i usput se uče nesebičnosti. Nadam se da će to postati tradicija svake godine – ispričala nam je Ksenija Martinek, majka sedmašice Karle, koja se ujedno pobrinula za organizaciju transporta i dogovor s OB Zabok, dok je akciju u školi koordinirala vjeroučiteljica Lana Schlosser.

Lijepu inicijativu pohvalila je i ravnateljica škole Sonja Martinek. – Rado smo to prihvatili, kao i svaku humanitarnu akciju, a provodimo ih nekoliko tijekom svake školske godine. S veseljem su se svi uključili, i djeca i mi odrasli, pa smo prikupili puno plišanaca. Osim što je humanitarna, ova akcija ujedno je i edukativnog karaktera za naše učenike, jer ih se potiče na humanitarno djelovanje – rekla je ravnateljica.

Nakon što su dostavljene u OB Zabok, kutije s igračkama su preuzeli djelatnici dječjeg odjela, koji su zahvalili na donaciji, a ujedno su bili oduševljeni količinom igračaka koju su učenici prikupili.

 

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook