Prethodni članak
Sljedeći članak

Klanjec ART Fest ove subote otvara J.R August


Prvi dio prvog izdanja Klanjec ART Festa otvorit će ove subote 8. lipnja u 20:30h u parku kod Kuće Klajn svojim koncertom J. R.  AUGUST sa svojom sjajnom glazbenom ekipom.

Mogli bismo reći: konačno! Naime, Nikola Vranić učitelj je engleskog jezika u osnovnoj školi u Klanjcu i ne samo to, nego i omiljeni nastavnik koji s klanječkim učenicima radi i druge izvrsne stvari koje vole pa se tako s velikim simpatijama Klanjčani sjećaju nastupa školskog benda ili odlične scenske adaptacije Smogovaca na završnoj školskoj priredbi. 

Glazbena kritika smatra ga jednim od najraznovrsnijih, najuvjerljivijih i najboljih kantautora u Hrvatskoj od pojave legendarnog Drage Mlinarca do danas. Koncert na klanječkom Art Festu bit će upravo jedan od onih na kojem će publika imati priliku upoznati ovog dobitnika čak pet Porina prije svega kao kantautora.

Klanjec ART Fest program je Kulturnog centra Klanjec koji želi promovirati Klanjec kao „umjetničko srce Zagorja za mlade“. Konceptom “živuće kulture”, uz suvremeno interpretirano kulturno naslijeđe, programe urbane kulture te interaktivne umjetničke događaje želja je organizatora u idućih mjesec dana, a onda opet krajem ljeta, učiniti Klanjec inspirativnom i kreativnom kulturnom i umjetničkom destinacijom za posjetitelje Zagorja.

Klanjec ART fest podupiru Ministarstvo kulture i medija, Krapinsko-zagorska županija i Grad Klanjec, uz lijepu suradnju s Gradskom knjižnicom Klanjec, Kućom Klajn, umjetničkom organizacijom Cirk Pozor iz Zagreba, GFUK-om i Tomislavom Golubanom.

U prvom tjednu lipnja, uz subotnji koncert J. R. Augusta, u srijedu 4. 6. u klanječku sportsku dvoranu dolazi najveći mobilni planetarij u Hrvatskoj. Odvest ćemo učenike klanječke škole na nezaboravno putovanje na kojem će susresti najljepše mitove stare Grčke, ali i planete, zvijezde i galaksije i otputovati sve do kraja vidljivog svemira.

U subotu 8. lipnja od 10:00 do 12:00 sati Klanjec će ugostiti popularni FESTIVALČIĆ, završnicu projekta Baltazar 7. U organizaciji KZŽ i OŠ Antuna Mihanovića u Spomen-parku znamenitih Klanjčana gotovo dvjestotinjak učenika izvest će svoj scenski i glazbeni  program, ali bit će tu i vrlo zanimljivih izložbi učeničkih radova i kreativnih radionica. Ulaz je slobodan pa pozivamo sve posjetitelje da nam se pridruže.

U nedjelju 9. lipnja Kućni kolektiv priređuje prvu od ovogodišnjih izvedbi suvremenog cirkusa u sklopu programa SUVREMENO U ZAGORJU. U Galeriji Antuna Augustinčića u 18 sati posjetitelji će moći uživati u atraktivnoj akrobatskoj predstavi "Passages" brazilsko-francuske umjetnice Alice Rende (Compagnie AR).

Programi Klanjec ART Festa nastavljaju se idući vikend koncertom Sobe 9, benda mladih studenata i glazbenika u kojem sviraju i neka domaća imena.

Svi programi na Klanjec ART Festu su besplatni za posjetitelje i/ili polaznike radionica.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook