Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO & VIDEO] BICIKLISTIČKA UČILICA U OROSLAVJU: Djeca učila kako se pravilno i propisno biciklom kretati u prometu


U Oroslavju je danas po prvi puta održana Biciklistička učilica, edukativna akcija koja je prije dvije godine nastala u Zlataru, a koju je osmislio DND Zlatar te proveo zajedno s PP Zlatar Bistrica.

Anita Habazin iz Društva Naša djeca Zlatar kaže kako je učilica nastala kako bi se djeca, ali i njihovi roditelji, educirali o tome kako se pravilno ponašati u prometu te s koliko godina djeca uopće smiju biciklom na cestu.

Obzirom da puno djece biciklom putuje u školu, važno je da znaju prometna pravila za bicikliste.

 

Grad Oroslavje s DND – om Oroslavje odlučio je biciklističku učilicu dovesti malim Oroslavčanima, a sve kako bi naučili pravilno koristiti bicikl i ponašati se u prometu.

– Hvalevrijedan projekt DND – a Zlatar i svaka im čast na ideju, mislim da bi se ovo trebalo održavati u svakom gradu i svakoj općini, da sva djeca prođu edukaciju, kako bi znali pravilno koristiti bicikl i ponašati se u prometu – rekao je gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić.

Biciklistička učilica u Oroslavju okupila je osamdesetak prijavljene djece, koja su prvo prošla predavanje o pravilnom ponašanju u prometu, vožnji djece u automobilu, vožnji biciklima i slično, a potom i poligon na Oro trgu, da bi se kasnije provozali ulicama grada, uz pratnju policijskih službenika i redara.

Kako je pojasnio Davor Klenkar, policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa, cilj akcije je edukacija i povećanje razine sigurnosti najranjivije skupine u prometu, a to su upravo djeca.

– Nakon teoretskog dijela, djeca su prošla kroz poligon gdje su se upoznala s prometnim znakovima i semaforima, svime s čime bi se inače susreli u prometu, a potom smo održali malu biciklijadu kroz grad – rekao je Klenkar.

Govorilo se puno i upozoravalo na važnost nošenja zaštitne kacige, a u teoretskom dijelu sudjelovala su i najmlađa djeca, koja se svojim biciklima još ne smiju uključivati u promet do navršenih devet godina, no kroz teoretski dio učili su pravovremeno kako se pravilno i propisno kretati ulicama.

[sliak15]

Još članaka iz "Događanja"

Facebook