Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Teško ozljeđena maloljetna Zabočanka stradala je na opasnom raskršću


Jučer, 19. lipnja, oko 12,55 sati, u Zaboku, na raskrižju kod 'crvene zgrade', došlo je do prometne nesreće u kojoj je šesnaestogodišnja Zabočanka zadobila teške tjelesne ozljede glave, zbog kojih je najprije odvezena u u OB Zabok, a potom u zagrebačku Klaićevu.

O samoj nesreći danas se služebno oglasila i policija.

"Do prometne nesreće došlo je na način što se 58-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući osobnim automobilom zaustavio automobilom kod obilježenog pješačkog prijelaza, a potom se skrećući u desno uključivao u promet, a da se prethodno nije uvjerio da navedenu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, ne vodeći računa o položaju i smjeru kretanja svojeg vozila, te položaju i smjeru kretanja pješaka. Tom prilikom 16-godišnja pješakinja prelazila je kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza te je tom prilikom došlo je do udara prednjeg desnog dijela osobnog automobila u tijelo maloljetne pješakinje koja je uslijed udara pala na kolnik. Vozilom Hitne medicinske pomoći pješakinja je prevezena u Opću bolnicu Zabok gdje su joj utvrđene teške tjelesne ozlijede te je prevezena u Kliniku za dječje bolesti u Zagreb.", kažu iz PU krapinsko - zagorske.

Kako neslužbeno doznajemo, prilikom nesreće i pada maloljetna djevojka glavom je udarila o asfalt, što je uzrokovalo tešku ozljedu glave.

Inače, mnoge je Zabočane i ova tragedija potaknula da dodatno upozore na činjenicu kako je riječ o raskrižju koje je vrlo opasno za pješake, budući da je vrlo prometno, ali još više iz razloga što je, kažu, neadekvatno napravljeno.

-Vozač kad prijeđe preko pruge i prolazi kraj 'crvene zgrade' s namjerom da se uključi na glavnu cestu, Ulicu Matije Gupca, da bi vidio može li se uključiti i da bi bio spreman uključiti se, mora stati na zebri. A to je prometni prekršaj. Dakle, gotovo svaki vozač koji se na tom mjestu uključuje na glavnu cestu čini prekršaj. A koliko je to opasno, vidite i sada kad se desila ova teška nesreća - ispričao nam je jedan Zabočanin.

Kako izgleda promet i uključivanje na glavnu cestu na tom raskrižju kratkim videom danas je zabilježio naš fotoreporter Rikard Jadan.

Pogledajte video:

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook