Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTO: Napravio ‘preinake’ na kombiju i zaradio kaznu od čak 12.000 eura


Kaznu od 12.000 eura zaradio je vozač kojeg je policija zaustavilana području Bjelovara ovog četvrtka. Kako su iz Carinske uprave izvijestili, službenici su uspjeli spriječili zlouporabu plavog dizela i oduzeli čak 340 litara plavog dizela. Naime, carinski službenici ovoga su četvrtka zaustavili kombi marke Fiat Ducato, a njime je upravljao hrvatski državljanin koji je od prije poznat po muljaži s energentima.

”Pregledom teretnog prostora navedenog vozila pronađeno je 12 PVC spremnika ispunjenih s ukupno 340 litara plavog dizela koje je hrvatski državljanin nezakonito pribavio i za koji ne posjeduje dokumentaciju o porijeklu, a niti je evidentiran kao korisnik prava na potrošnju plavog dizela za namjene u poljoprivredi, ribarstvu i akvakulturi”, izvijestila je Carinska uprava.

Pretražujući njegovo vozilo, službenici su shvatili kako je muškarac napravio preinake na kombiju pa umjesto standardnog spremnika pogonskog goriva ugradio PVC kanistar koji je crijevima spojio s pumpom motora i time omogućio da kombi radi na gorivo iz PVC spremnika.

”Preliminarnim testiranjem uzorka goriva iz naknadno ugrađenog spremnika u vozilu, utvrđeno je da se kao pogonsko gorivo koristi plavi dizel za namjene u poljoprivredi, ribarstvu i akvakulturi”, priopćili su.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook