Prethodni članak
Sljedeći članak

Župan Hajdaš: Brza cesta kroz Zagorje jedini jamac gospodarskog razvoja

Arhivska fotografija
U pratnji ravnatelja Županijske uprave za ceste, Jasmina Krizmanića, krapinsko-zagorski župan Sini


Arhivska fotografija

U pratnji ravnatelja Županijske uprave za ceste, Jasmina Krizmanića, krapinsko-zagorski župan Siniša Hajdaš Dončić obišao je radove na Županijskoj cesti 2168 na dionici Mače - Poznanovec.

Posjetom gradilištu župan Hajdaš Dončić odaslao je poruku kako je prometna infrastruktura, kao preduvjet uključivanja ovog dijela županije u europske gospodarske procese, na samom vrhu liste prioriteta Županije u njegovom mandatu.

Istočni dio naše županije nedovoljno je infrastrukturno i prometno povezan s ostatkom županije. Razočarani smo politikom Hrvatskih ceste i države prema dionicama koje su dužni održavati, prvenstveno pritom mislim da državne ceste. Ono što je nužno jest izgradnja Brze ceste od Mokrica prema Bedekovčini, Zlatar Bistrici i Mariji Bistrici sa spojem prema Konjščini, Hraščini i dalje prema autocesti u Brezničkom Humu.

O koliko je važnom projektu riječ župan je već nekoliko puta upozoravao. Upravo stoga i jest stav Krapinsko-zagorske županije da Brza cesta nema alternative.

Istočni dio županije, Budinščina, Konjščina, Hraščina, Marija Bistrica, Zlatar i Zlatar Bistrica, pa čak i Lobor te Mače ovise o toj cesti. Građani naše županije zaslužuju Brzu cestu i još jednom pozivam da se najhitnije počne s ozbiljnom izgradnjom ove dionice - ona je jedini jamac gospodarskog razvoja ovog dijela Zagorja. - zaključio je Hajdaš Dončić.

S ciljem kvalitetnije prometne povezanosti općine Mače sa središnjim dijelom županije, prema općini Bedekovčina, a u sklopu aktivnosti Županijske uprave za ceste, vrše se radovi čija vrijednost doseže pola milijuna kuna.

Izvođač radova, tvrtka GMT iz Velike Gorice, obvezala se pripremiti ovu dionicu za nesmetano prometovanje već do kraja listopada ove godine - rekao je prilikom posjeta Maču Jasmin Krizmanić, ravnatelj Županijske uprave za ceste.

Još članaka iz "Business"

Facebook