Prethodni članak
Sljedeći članak

Zbog krize smanjili komunalnu naknadu

Općinsko vijeće Gornje Stubice na zahtjev članova ceha ugostitelja Udruženja obrtnika Stubica s područja Gornje Stubice,


Općinsko vijeće Gornje Stubice na zahtjev članova ceha ugostitelja Udruženja obrtnika Stubica s područja Gornje Stubice, donijelo je odluku o djelomičnom oslobađanju komunalne naknade za ovu godinu tvrtki i obrtnika koji su u problemima zbog gospodarske krize.

Dva su uvjeta da bi se mogao podnijeti zahtjev za oslobađanje. Prvi je da tvrtka ili obrt imaju prijavljeno sjedište na području Gornje Stubice, a drugi da komunalna naknada na godišnjoj razini prelazi 10.000 kuna. Takvi gospodarstvenici imaju pravo na oslobađanje, i to u iznosu od 40 posto za gospodarske subjekte, a 30 posto ugostitelji i ostale djelatnosti.

Prema riječima načelnika Gornje Stubice Željka Lisaka na taj se način želi pomoći gospodarstvenicima s područja općine da lakše prebrode aktualnu krizu. Da bi se ostvarilo pravo na djelomično oslobađanje potrebno je podnijeti zahtjev općini, a konačnu odluku donosi Općinsko vijeće.

Još članaka iz "Business"

Facebook