Prethodni članak
Sljedeći članak

Zapošljavanje studenata u Njemačkoj

Hrvatski zavod za zapošljavanje u suradnji sa Središnjim uredom za posredovanje SR Njemačke (ZAV) iz Bonna raspisao je n


Hrvatski zavod za zapošljavanje u suradnji sa Središnjim uredom za posredovanje SR Njemačke (ZAV) iz Bonna raspisao je natješaj za zapošljavanje studenata u Njemačkoj tijekom ljetnih praznika. Zainteresirani za rad trebaju biti redovni studenti, dobro poznavati njemački jezik, raspoloživi za rad najmanje 2 mjeseca tijekom ljetnih praznika, ne inzistirati na radu u određenoj pokrajini ili gradu te spremni prihvatiti različite poslove iz različitih zanimanja.

Prijave zainteresiranih studenata koji ispunjavaju navedene uvjete zaprimaju se do 31. siječnja na adresi Područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje prema mjestu prebivališta ili Područne službe Zagreb, Migracijskog informacijskog centra u Ulici kralja Zvonimira 15. Potpunu prijavu čine popunjen upitnik s dvije fotografije, potvrda o znanju njemačkog jezika, uvjerenje o upisu na fakultet ili višu školu te preslika vozačke dozvole za kandidate koji je posjeduju i aktivni su vozači.

Zapošljavanje inozemnih studenata u SR Njemačkoj dozvoljeno je samo posredovanjem ZAV-a. Zainteresirani njemački poslodavci javljaju upražnjene poslove za ljetne praznike Središnjem uredu za posredovanje (ZAV). Ukoliko je Središnji ured pronašao odgovarajućeg poslodavca, obavijestit će kandidata kroz Ponudu za radno mjesto (Stellenangebot).

Studenti koji već imaju poznatog poslodavca u SR Njemačkoj koji ih želi zaposliti tijekom ljetnih praznika, ne javljaju se Hrvatskom zavodu za zapošljavanje. U tom slučaju njemački poslodavac studenta „traži poimence“ pri ZAV-u tj. prijavljuje se u ZAV kao poslodavac za zapošljavanje studenata i navodi poznatog studenta kojeg bi zaposlio. ZAV kontaktira s poslodavcem i dostavlja mu sve potrebne informacije i obrasce.

Još članaka iz "Business"

Facebook