Prethodni članak
Sljedeći članak

U proračunu izostala sredstva od kapitalnih pomoći

Marija Bistrica
Predloženom izmjenom, ovogodišnji proračun općine Marija Bistrica trebao bi biti smanjen s početno plan


Marija Bistrica

Predloženom izmjenom, ovogodišnji proračun općine Marija Bistrica trebao bi biti smanjen s početno planiranih 15,8 milijuna kuna na 13,3 milijuna kuna. Smanjenje proračuna predloženo je prvenstveno zato što se do sada u proračun nisu slila planirana sredstva od kapitalnih pomoći te je ta stavka s 4,5 milijuna kuna smanjena na 1,3 milijuna kuna.

- No to ne znači da smo toliko smanjili i naš proračun tim više što su pojedini prihodi realizirani u većem iznosu od planiranog, a tu posebno mislim na poreze i prireze na dohodak. S obzirom na to predložen je smanjenje proračuna za nekih 15,6 posto, odnosno oko 2,5 milijuna kuna - istaknuo je načelnik Marije Bistrice, Stjepan Muhek. S obzirom da kapitalne pomoći nisu realizirane u planiranom iznosu, neke akcije u ovoj godini nisu ni započete. Tu se prvenstveno misli na nastavak izgradnje kanalizacijskog sustava, što naravno ne znači, rekao je Muhek, da je taj projekt stao u potpunosti.

- Pred nama su u ovom trenutku radovi na nastavku tzv. pojačanog održavanja Gornjoselske ulice. Riječ je o višegodišnjem projektu izgradnje vodovodne mreže, kanalizacijskih priključaka, vodovodnih priključaka, javne rasvjete, praktički kompletne infrastrukture. Za taj projekt sredstva su osigurana - rekao je Muhek. Osim toga do kraja godine će se raditi i na asfaltiranju cesta na području općine te će ukupno biti asfaltirano oko 6 km. Zanemarena nije niti izgradnja javne rasvjete, pa je tako ovih dana rasvijetljen Sušobreb Bistrički, a do kraja godine bit će uvedena rasvjeta na dijelu Laza i u Gabudima Gornjim za što su sredstva također osigurana.

Još članaka iz "Business"

Facebook