Prethodni članak
Sljedeći članak

Terme Tuhelj i HNS nastavili razgovore o gradnji nogometnog kampa

Ivana Kolar, direktorica Termi Tuhelj
U razgovoru s Ivanom Kolar, direktoricom Terma Tuhelj, doznajemo da su, nakon du


Ivana Kolar, direktorica Termi Tuhelj

U razgovoru s Ivanom Kolar, direktoricom Terma Tuhelj, doznajemo da su, nakon dulje stanke, ovih dana s mrtve točke ponovo krenuli razgovori s Hrvatskim nogometnim savezom o toliko opjevanoj i dugo očekivanoj gradnji Nogometnog kampa u Tuheljskim Toplicama.

- HNS i Terme Tuhelj već niz godina surađuju, jer su sve naše reprezentacije osim «vatrenih» dolazile k nama na pripreme. Mi smo prošli već niz razgovora s čelnim ljudima HNS-a, gospodinom Vlatkom Markovićem i gospodinom Zorislavom Srebrićem oko proširenja zajedničke suradnje na gradnji nogometnog kampa koji je HNS-u itekako potreban, s obzirom da su im pripreme mnogih reprezentacija rasute po cijeloj Hrvatskoj. Ovih dana pokrenuli smo novi krug pregovora i vjerujem da ćemo ubrzo konačno nešto dogovoriti.

Je li što konkretno dogovoreno?

Kolar:
Hrvatski nogometni savez sigurno će graditi svoj nogometni kamp u Tuheljskim Toplicama. Za to su već napravljene neke predpripremne radnje i isposlovana su potrebna odobrenja od FIFA-e, UEFA-e te nekih nogometnih velesila, od kojih zavisi realizacija ovog projekta. Mi još uvijek nismo utvrdili oblik i način naše suradnje. Najbliže smo tome da HNS izgradi svoj kamp, u kojem bi mi sudjelovali ili jednim manjim udjelom u vlasništvu ili samo u smislu upravljanja centrom, jer je to ono što mi znamo raditi i u čemu smo dobri, imamo iskustva, što smo u zadnjih šest godina i pokazali. Prošli tjedan razgovarali smo s njima i njihovim partnerima, koji su posjetili Terme Tuhelj i našu matičnu kuću u Termama Olimia. Dogovoreno je da se slijedeći tjedan ponovo nađemo s ciljem finiširanja tih razgovora.

Dokud se došlo u otkupu zemljišta na kojem bi se kamp gradio?

Kolar:
Koliko mi je poznato, HNS je u pregovorima s vlasnicima zemljišta u općinama Tuhelj i Veliko Trgovišće. Na koji način će se obaviti ta kupnja i koliko će kvadrat te zemlje koštati, teško mi je reći, jer se u taj dio posla ja ne upuštam. Mi razgovaramo samo o realizaciji kampa i našoj ulozi u tome. Onaj drugi dio, to je organiziranje izrade projekta i otkup zemljišta je njihov dio posla. Znam da su ti razgovori s ljudima o otkupu njihovih parcela ubrzani.


Postavljanje kamena temeljca u listopadu 2008. godine

Spominju se nekakve koncesije za termalnu vodu?

Kolar: Predviđeno je da taj kamp ima i svoj hotel s bazenom. Za to im je normalno potrebna termalna i obična voda. Drugi dio razgovora odnosi se na vodu za grijanje i navodnjavanje nogometnih travnjaka. Oni su sigurno zainteresirani za jedan dio termalne vode. Do tih koncesija se može doći samo ako se ishodi lokacijska dozvola, a u slučaju potrebe za velikim količinama vode morat će se obaviti i nekakvo geološko istraživanje radi otkrivanja vode i procjene njenih kapaciteta. Druga opcija je da sve to ide preko nas. Sve ovisi o obliku suradnje i udjela u vlasništvu, o čemu se treba dogovoriti.

Spominje se i borba oko komunalnih naknade koje su bitne za punjenje općinskih proračuna?

Kolar:
Postoji pravna regulativa koja će razgraničiti i utvrditi što je na jednom, a što na drugom području susjednih općina Tuhelj i Veliko Trgovišće. Nacrti su još promjenljivi i moguće je da veći dio terena bude na jednoj ili drugoj strani. Na području općine Veliko Trgovišće postoji jedan veći zeleni pojas, na kojem se ne može gradititi ništa drugo osim nogometnog terena. Hotel se inače može graditi na jednoj ili drugoj strani. Znam da se crta nekoliko varijanti za cijeli nogometni kamp, a koja će na kraju biti odabrana, ovisit će o investitorima.

Ima li nade da gradnja ipak krene potkraj ove godine?

Kolar:
Ako mi do kraja ovog mjeseca konačno sve dogovorimo i ako HNS odmah krene u projektiranje i pripremanje lokacijske dozvole, može se sa sigurnošću reći da će gradnja početi potkraj ove i početkom sljedeće godine.

Tko se spominje kao suinvestitor?

Kolar:
Na pregovaračkoj paleti ima više potencijalnih partnera, a za koga će se vodstvo HNS-a konačno odlučiti ostaje na njima - kazala je na kraju našeg razgovora direktorica Terma Tuhelj Ivana Kolar.

Još članaka iz "Business"

Facebook