Prethodni članak
Sljedeći članak

Tek 2011. očekuje se reanimacija kumrovečkog 'mrtvog kapitala'

Unatoč obećanjima da će Vlada preko svog Središnjeg ureda za upravljanje državnom imovinom ubrzavati postupke oko prodaj


Unatoč obećanjima da će Vlada preko svog Središnjeg ureda za upravljanje državnom imovinom ubrzavati postupke oko prodaje državne imovine – za koju se troši podosta sredstava za održavanje, a ne služi namjeni i polako propada – ni nakon novoga pokušaja da se prodaju, nisu pronađeni kupci koji bi bili spremni platiti postavljenu cijenu za ove inače zanimljive objekte.

U ove objekte spada dakako i 'mrtvi kapital' Kumrovca, bivši Spomen dom i Politička škola.

– Pokušavao sam u više navrata uspostaviti telefonski kontakt sa Središnjim uredom. Međutim, nitko se ne javlja, pa je to kao vapaj žednog u pustinji – žali se načelnik općine Kumrovec Dragutin Ulama. Kaže da sama logika govori, ako nema nikoga tko bi ponuđenu cijenu otkupa ovih objekata prihvatio, cijena se u sljedećem natječaju mora spustiti.

Do ocjena vrijednosti objekata moguće je doći na dva načina: uvidom u katastarsku statističku vrijednost ili izravnim izlaskom na teren i ocjenom trenutnog stanja objekata. Potonje je realnije.
Neslužbeno doznajemo da će ovih dana Središnji ured uputiti stručni tim u Kumrovec.

Ocjena bi mogla potrajati oko mjesec dana, a onda bi bio raspisan novi natječaj. Sumnjamo da će još ove godine ovi objekti biti prodani, pa nam ostaje 2011. kao godina u kojoj će započeti reanimacija kumrovečkog 'mrtvog kapitala'!

Još članaka iz "Business"

Facebook