Prethodni članak
Sljedeći članak

Presečki grupa kupila djelatnost Autobusnog prometa i nekretnine za 29,7 milijuna kuna

Presečki grupa iz Krapine kupila je na jučerašnjoj javnoj dražbi Autobusni prometa u stečaju nekretnine i pokretnine...


Presečki grupa iz Krapine kupila je na jučerašnjoj javnoj dražbi Autobusni prometa u stečaju nekretnine i pokretnine u Gospodarskoj ulici, koje su se prodavale kao gospodarska cjelina, za 29,7 milijuna kuna, piše Evarazdin.hr

Kupnjom nekretnina i pokretnina u Gospodarskoj ulici, Presečki grupa je kupila i djelatnost Autobusnog prometa u stečaju. Kako je nakon javne dražbe izjavio direktor Presečki grupe Antun Presečki, djelatnost planira nastaviti te neće biti otpuštanja radnika.

- Mi smo profesionalna tvrtka, a s obzirom na to da se bavimo ovom djelatnošću, nastavit ćemo ju i ovdje u Varaždinu. Već smo vodili razgovore sa sindikatima te neće biti otpuštanja. Mi planiramo daljnja ulaganja u tvrtku, odnosno u vozni park - izjavio je kratko nakon dražbe Antun Presečki te dodao kako je zainteresiran i za kupnju autobusnog kolodvora u Varaždinu, što mu je također potrebno da bi nastavio djelatnost.

Presečki grupa postala je i vlasnikom autobusnog kolodvora u Ivancu kojeg je kupila za 3,2 milijuna kuna, gotovo duplo više nego što je bila početna cijena. Uz autobusni kolodvor Ivanec, Presečki je kupio i tri etaže na autobusnom kolodvoru u Novom Marofu.

Iako je Presečki grupa jedina uplatila jamčevinu za javno dražbovanje te je bilo izgledno da će gospodarsku cjelinu kupiti, na samom početku dražbe opunomoćenik Ivice Zovka zatražio je sudjelovanje bez uplaćene jamčevine. Tome su se usprotivili Zagrebačka banka kao prvi razlučni vjerovnik te predstavnik Republike Hrvatske, odnosno Ministarstva financija kao jedini razlučni vjerovnik nad pokretninama.

Sutkinja je odbacila zahtjev opunomoćenika Ivice Zovka za dražbovanjem navodeći kako nema uvjete za oslobađanjem od uplaćivanja jamčevine te da ne može sudjelovati u javnoj dražbi.

Presečki grupa položila je 2,9 milijuna kuna jamčevine 10. studenog te je bila jedini ponuđač za gospodarsku cjelinu, koju je potom kupila za 10 tisuća kuna više od početne cijene, odnosno za 29,7 milijuna kuna.

U idućih mjesec dana trebala bi biti sazvana i javna dražba za autobusni kolodvor u Varaždinu jer ističe rok od 60 dana do kada je trebala biti uplaćena Zovkova kupovnina. Iako je autobusni kolodvor na prošloj javnoj dražbi "kupio" Ivica Zovko iz Zagreba za osam milijuna kuna, tražio je da mu se kupovnina prebije s potraživanjima koja ima kao razlučni vjerovnik. S obzirom na to da je Zagrebačka banka prvi razlučni vjerovnik nad autobusnim kolodvorom, s tim se nije složila. No, kako je rečeno nakon ove javne dražbe, Zovko još uvijek nije uplatio kupovninu.

Još članaka iz "Business"

Facebook