Prethodni članak
Sljedeći članak

Otvoren natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava

Riječ je o bespovratnim sredstvima u iznosu od 50.000 do 200.000 eura za projekte u trajanju od minimalno 6 do maksimalno 18 mjeseci, a iznos bespovratne potpore može iznositi najviše 85 posto od ukupnih opravdanih troškova projekta.


Otvoren je natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru IPA III C komponente – „Potpora jačanju konkurentnosti hrvatskog malog i srednjeg poduzetništva“ koji zainteresirani mogu naći na stranicama Središnje agencije za financiranje i ugovaranje.

Riječ je o bespovratnim sredstvima u iznosu od 50.000 do 200.000 eura za projekte u trajanju od minimalno 6 do maksimalno 18 mjeseci, a iznos bespovratne potpore može iznositi najviše 85 posto od ukupnih opravdanih troškova projekta.

Na ovaj se natječaj mogu javiti sva mala i srednja poduzeća registrirana u Republici Hrvatskoj uz neke preduvjete, poput solventnosti i dokaza da su podmirena sva porezna davanja.

Na natječaj se mogu javiti poduzeća klasificirana prema NKD od C10 do C33 (proizvodnja hrane, pića, tekstila, kože, drvna,metalna i papirna industrija, proizvodnja namještaja, metala, kemikalija i drugi),  E 37 do E 39 (prikupljanje otpada, remedijacija), zatim J62 (programiranje), M 71.2 (tehničke analize i testiranja) te S96.01 (kemijsko čišćenje).

Natječaj se odnosi na aktivnosti uvođenja novih proizvodnih metoda ili tehnologija koje su vezane uz energetsku učinkovitost, ekološke standarde, specijaliziranu obuku za korištenje nlovih tehnologija ili opreme, potom jačanje zaštite okoliša, unapređenje kvalitete proizvoda i usluga kupnjom ili instaliranjem opreme ili ICT rješenja te npr. i za certificiranje kompanije za standarde poput HRN EN ISO 9001, HACCP, GAP i druge.

Rok za predaju koncepta projekta s procjenom troškova je 20.veljače 2012., a sve dokumente možete pronaći na stranicama SAFU-a:  http://www.safu.hr/hr/natjecaji?category=&type=3&status=&pg=1&sort_by=0

Još članaka iz "Business"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program