Prethodni članak
Sljedeći članak

Ogorčeni vlasnici noćnih klubova i barova : „Covid se budi nakon ponoći?!“

''Ne preostaje ništa drugo nego ponuditi ugostiteljske objekte u otkup Stožeru i Vladi'', navode u otvorenom pismu


Udruga Glas poduzetnika i Udruga noćnih klubova i barova smatraju kako je besmisleno nepopuštanje mjere zabrane rada noćnih klubova i barova iza ponoći. Njihovo pismo prenosimo u cijelosti.

''Noćni barovi i ugostiteljski objekti noćne vrste postali su i ostali glavni krivci te su platili i još uvijek plaćaju najveću cijenu pandemije COVID-19.

Udruga Glas poduzetnika i Udruga noćnih klubova i barova smatraju kako je besmisleno nepopuštanje mjere zabrane rada noćnih klubova i barova iza ponoći, naročito nakon što je gotovo cijela EU ukinula sva ograničenja za ugostiteljske objekte noćne vrste i u gotovo svim državama članicama EU noćni klubovi rade u unutarnjim prostorima bez vremenskih ograničenja, uz poštivanje epidemioloških mjera, Stožer RH o tome niti ne razmišlja!

Valjda misleći da su noćni barovi i klubovi jedini krivi za nedovoljnu procijepljenost u RH ili za porast broja zaraženih, koji je vidljiv u svim zemljama, bez obzira jesu li u tim zemljama klubovi otvoreni jedan ili šest mjeseci.

U Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj i ostalim državama klubovi rade bez ograničenja u zatvorenim prostorima uz upotrebu COVID potvrda. Uostalom, možda bi takvo popuštanje mjera potaklo mlade da se cijepe.

Klubovi u nama susjednim zemljama već su pola godine otvoreni bez ograničenja, većini naših sugrađana te države su na pola sata vožnje, a za odlazak u noćni provod preko granice nisu potrebni ni testovi ni COVID potvrde!

 

Ne preostaje ništa drugo nego ponuditi ugostiteljske objekte u otkup Stožeru i Vladi RH, kako bi s tim kapitalom mogli pokrenuti nove poslove nevezano za noćno ugostiteljstvo, jer uz sve postojeće mjere očuvanja radnih mjesta i naknade fiksnih troškova, noćni ugostitelji ne mogu izbjeći zatvaranja i stečaj brojnih poslovnih subjekata.

Također, treba napomenuti kako Udruga noćnih klubova i barova smatra kako svaki pojedinac mora preuzeti odgovornost za svoje zdravlje i zdravlje svoje obitelji.

Zabranom rada noćnih klubova i barova, kako bi se zaštitile osobe koje se ne žele cijepiti, dovodite u pitanje svrhu samog cijepljenja, jer upravo je slogan 'kad se većina cijepi vraćamo se normalnom životu' bio naša vodilja cijepljenju, a sama Vlada RH se hvali da je cijepljeno više od 50% odraslog stanovništva'', napisali su u pismu.

''Vlasnici noćnih barova i klubova uložili su milijune i desetke milijuna u svoj posao, u našoj djelatnosti zaposlene su tisuće ljudi direktno i još deseci tisuća od nje indirektno žive. Dakle, radi se o investitorima i poduzetnicima koji snažno pokreću ekonomske cikluse obavljajući svoju djelatnost, a ne o nekakvoj malenoj skupini avanturista kako smatra naš premijer, čiji stav nas je razočarao nakon 18 mjeseci bez rada.

Još članaka iz "Business"

Facebook