Prethodni članak
Sljedeći članak

Novčane potpore turizmu i obrtništvu

Za poboljšanje smještajnih kapaciteta u agroturizmu predviđeno je u proračunu Krapinsko – zagorske županije 100 ti


Za poboljšanje smještajnih kapaciteta u agroturizmu predviđeno je u proračunu Krapinsko – zagorske županije 100 tisuća kuna nepovratnih sredstava. Na natječaj za dodjelu tih sredstava došlo je 11 zahtjeva, a na javnom kolegiju župan Siniša Hajdaš Dončić je, na osnovu prijedloga stručnog povjerenstva, donio odluku da se po 50 tisuća dodijeli obiteljsko – poljoprivrednim gospodarstvima Šumak iz Zagorskih Sela i Zimić iz Oroslavja.

U županijskom proračunu predviđeno je i 90 tisuća kuna za dodjelu bespovratnih potpora tradicionalnim obrtima. Ove godine bilo je 37 zahtjeva u iznosu od 221 tisuće kuna. Povjerenstvo je predložilo, a župan prihvatio, da se potpora dodjeli za 20 obrta.

Osam obrtnika dobit će po 5 tisuća, devet po 4 tisuće i tri po 3 tisuće kuna, a preostalih 5 tisuća dodijelit će se Hrvatskoj gospodarskoj komori, Županijskoj komori Krapina za izradu elektronskog kataloga tradicionalnih obrta.

Kako je napomenuo župan Siniša Hajdaš Dončić, sedam tisuća obrta u Republici Hrvatskoj je ugašeno, a Krapinsko-zagorskoj županiji je izuzetno bitno da u naletu konzumerizma pomogne opstojanju tradicionalnih obrta.

Na dnevnom redu današnjeg Kolegija bio je i prijedlog odluke o sufinanciranju Programa „1000 solarnih kolektora“ za fizičke osobe u iznosu 40%, odnosno maksimalno 12.000 kuna. Od ukupno 35 pristiglih zahtjeva odobreno je 20.

Još članaka iz "Business"

Facebook