Prethodni članak
Sljedeći članak

Nema zainteresiranih za Titovu "Rezidenciju Kumrovec"

Na natječaj za zakup nekretnine i zemljišta „Rezidencije Kumrovec“, koji je završio 16. prosinca, nije pristigla niti jedna ponuda potencijalnih zainteresiranih investitora....


Na natječaj za zakup nekretnine i zemljišta „Rezidencije Kumrovec“, koji je završio 16. prosinca, nije pristigla niti jedna ponuda potencijalnih zainteresiranih investitora.

Iako je u natječaj uvrštena i mogućnost odgode plaćanja ugovorene mjesečne zakupnine kao i određeno razdoblje u kojem se plaća samo 50 posto zakupa interesa nije bilo. Očito niti nakon 25 godina nije pronađeno rješenje za nekretninu u Kumrovcu, a kumrovečki načelnik Dragutin Ulama smatra da je tako nešto bilo i za očekivati jer je, po njemu, cijena zakupa prevelika.

"Nadam se da će u sljedećem krugu natječaja uvjeti biti znatno primjereniji tržištu i trenutku u kojem živimo. I Titova rezidencija i Spomen dom boraca i omladine i Partijska škola i Sportsko – rekreacijski centar, da je bilo političke volje, već su odavno trebali biti privatizirani i trebala su se otvoriti mnoga radna mjesta. Ovako nam svi ti objekti samo dalje propadaju i skupljaju prašinu" – smatra Ulama.

Spomenuo je i da je posredovanje kod privatizacije obećao i predsjednik Ivo Josipović, te da je čelni čovjek Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Mladen Pejnović najavio kako će početkom ove godine biti raspisani natječaji i za Spomen dom i Partijsku školu.

Pejnović je prilikom srpanjskog posjeta Kumrovcu najavio da će kumrovečke objekte, budu li dobri programi, dati i za jednu kunu, no očito je da ih zakonske odredbe u tome ipak sprječavaju.

Još članaka iz "Business"

Facebook