Prethodni članak
Sljedeći članak

Inspekcija zatvorila Roses Fashion Outlet u Svetom Križu Začretju


Roses Fashion Outlet u Svetom Križu Začretju obavještava javnost i sve kupce da će sljedećih nekoliko dana biti zatvo


Roses Fashion Outlet u Svetom Križu Začretju obavještava javnost i sve kupce da će sljedećih nekoliko dana biti zatvoren , stoji u priopćenju za medije prvog hrvatskog Fashion Outlet centra koji je sinoć imao VIP otvorenje, a njegova je vrata već danas zatvorila gospodarska inspekcija.

U priopćenju se navodi kako je nakon gospodarske inspekcije utvrđeno kako određene trgovine moraju uskladiti minimalne tehničke uvjete, nakon čega će Roses Fashion Outlet opet otvoriti svoja vrata. Javnost će na vrijeme biti obaviještena o ponovnom otvorenju , navodi se u priopćenju. Doznaje se kako neki lokali, osim što nemaju potrebne tehničke uvjete za rad, uopće nemaju uporabnu dozvolu!

Ono na što se Uprava Roses Fashion Outleta umanjenicom referira kao tehnički uvjeti u prijevodu na hrvatski znači da većina trgovina u Centru još nema niti struju i vodu, a kamoli druge uvjete za rad. Bilo je to jasno već sinoć na svečanom otvaranju centra, kad su gosti ugledali nedovršeni blatnjavi prilaz, a ako su se željeli poslužiti kupaonicom morali su prošetati do nekolicine kemijskih WC-a postavljenih u parkiralištu centra.

Isprike Uprave slaba su utjeha razočaranim kupcima

Nakon službenog otvaranja u Roses Fashion Outlet slila se rijeka posjetitelja i kupaca za koje parkiralište s dvije tisuće mjesta danas nije bilo dovoljno prostrano. Trgovine je posjetilo više tisuća ljudi, većinom iz Zagreba, Karlovca, Međimurja i Slavonije, te su prodavači u desetak dosad otvorenih trgovina (od ukupno sedamdeset) unutar prvog hrvatskog outlet centra koje su danas građanima otvorile svoja vrata vrlo dobro poslovali. Svim kupcima koji su danas (subota) posjetili Roses Fashion Outlet, Uprava centra se najiskrenije ispričava. Kupce koji su danas bili u Roses Fashion Outletu, kao i kupce koji će možda sutra (nedjelja) navratiti u Centar, Uprava moli da sačuvaju svoje odreske od troškova cestarina, kako bi ih prilikom sljedećeg posjeta mogli ugodno iznenaditi. Nakon usklađivanja minimalnih tehničkih uvjeta Roses Fashion Outlet će svakog vikenda otvarati nove trgovine i predstavljati svoje brandove sve do velikog svečanog otvorenja 6. prosinca , zaključuje se u priopćenju.

Austrijanci morali isforsirati otvorenje zbog financijskih poteškoća

Austrijski investitori iz Dayland grupe koji su u ovaj centar uložili oko 50 milijuna eura, najavili su da će se svake subote tijekom studenog i prosinca otvarati nove trgovine, a uskoro bi trebao biti otvoren i Kid's land koji će se protezati na tisuću četvornih metara.

Svih sedamdeset trgovina trebalo bi biti otvoreno do 6. prosinca, a u jesen 2010. godine planira se proširenje Centra s dodatnih 40 trgovina. Roses Fashion Outlet centar svojim bi kupcima tako uskoro trebao nuditi najbolju svjetsku brandiranu robu po cijenama sniženim od 30 do čak 70 posto.

Službenih informacija zašto je Roses otvoren prije nego što su svi radove završeni još nema, ali neslužbeno se doznaje da su austrijski vlasnici morali požuriti s otvorenjem zbog financijskih problema. Dayland grupa je od banke navodno dobila samo šezdeset posto dogovorenog iznosa, dok je ostatak trebao sjesti na račun nakon otvorenja, koje se moralo pogurati nakon što je novac počelo nestajati. Naravno da Centar u takvim uvjetima nije mogao funkcionirati pa je na kraju sve rezultiralo debaklom.

No, kruže glasine i kako to nije jedini razlog žurbe. Roses Fashion Outlet se, prema nekim neslužbenim informacijama, morao otvoriti što prije zbog straha od konkurencije. Navodno su izraelski investitori odlučili otvoriti objekt sličnog tipa u Svetoj Heleni pa je Dayland grupa odlučila naprasno otvoriti vrata svog Outlet centra prije nego su svi radovi bili završeni, kako bi imali što veću prednost nad konkurencijom.

Izvor: Index.hr

Još članaka iz "Business"

Facebook