Prethodni članak
Sljedeći članak

Hotel Well**** proglašen najuspješnijim arhitektonskim ostvarenjem u 2012. godini

Za najuspiješnije arhitektonsko ostvarenje u 2012. proglašen je hotel Well****(Terme Tuhelj). Nagradu „Viktor Kovačić“ primili su arhitekti Marin Mikelić i Tomislav Vreš (Mikelić Vreš arhitekti).


Na otvorenju Izložbe godišnjih ostvarenja Udruženja hrvatskih arhitekata, stručni savjet UHA dodijelio je godišnje nagrade. Za najuspiješnije arhitektonsko ostvarenje u 2012. proglašen je hotel Well****(Terme Tuhelj). Nagradu „Viktor Kovačić“ primili su arhitekti Marin Mikelić i Tomislav Vreš (Mikelić Vreš arhitekti).

Mladi arhitekti uspjeli su na vrlo moderan, ali i funkcionalan način pomiriti suvremene trendove sa specifičnošću zagorskih brežuljaka i napraviti magičnu atmosferu između postojećeg objekta i baroknog dvorca Mihanović.

Kvalitetnim projektantskim rješenjem oblikovana su tri paviljona, tri karakteristično oblikovana volumena, koja izranjanju iz zelenog krova javnog dijela hotela i svojom kompozicijom formiraju unutarnji amfiteatralni atrij koji daje novu dimenziju organizaciji događanja na otvorenom. Gostima hotela omogućen je prekrasan pogled na izniman krajobraz u kojem se hotel Well**** nalazi.

Cijeli projekt pripremljen je poštujući ekološke standarde i energetski je učinkovit.

Ovom investicijom smještajni kapaciteti Terma Tuhelj porasli su na 264 sobe, odnosno 504 kreveta čime Terme Tuhelj postaju najveći kontinentalni turistički centar u Hrvatskoj.

Izložba godišnjih ostvarenja može se pogledati do 4. siječnja 2013. u UHA-i, na Trgu bana Josipa Jelačića 3/1 u Zagrebu.

Stručni savjet Udruženja hrvatskih arhitekata - detaljnije:

Sukladno osjetljivom gospodarskom trenutku ovogodišnje nagrađeno najuspješnije arhitektonsko ostvarenje zadire u domenu rekonstrukcije i nadogradnje. Opsežan program smještajnih jedinica visoke kategorije nadopunjenih zajedničkim sadržajima kongresnih dvorana, lobby-ja i garaže autori su izuzetno uspješno smjestili na zahtjevnu, strmu i relativno skučenu parcelu, snažno označenu zaštićenom okolnom izgradnjom (kurija Mihanović) ili prirodom (povijesni park).

Iako je temeljni pristup ovom zahtjevnom zadatku određen prilagodbom lokaciji i okolnoj izgradnji, autori svojom arhitekturom jasno odjeljuju novo od starog, privatno od javnog, a suvremenim oblikovanjem, upotrebom materijala i tretiranjem završnih obloga donose značajan pomak na dugotrajno zapostavljenoj arhitektonskoj sceni Hrvatskog zagorja.O hotelu Well****:

Nedavno otvoren moderan i funkcionalan hotel Well sa četiri zvjezdice sastavni je dio Terma Tuhelj. Okružen wellness vrtovima, zagorskim zelenilom i modernom arhitekturom koja se stapa s prirodom, hotel Well **** osim udobnosti gostima nudi opuštanje u brojnim wellness i spa uslugama, bogatu ponudu animacijskih aktivnosti za djecu i odrasle te odličnu gastronomsku ponudu.

Ukupan kapacitet hotela čine 264 smještajne jedinice od kojih se izdvaja 12 apartmana. Od ukupnog kapaciteta raspoređenih u 6 zgrada, hotel raspolaže sa 126 novoizgrađenih te 138 preuređenih soba od kojih svaki objekt gostima nudi spoj elegencije i šarma prožet paletom boja.

Uz hotel Well****, unutar Terma Tuhelj nalazi se najveći Svijet sauna u Hrvatskoj (ukupno 14 različitih sauna) s bogatom ponudom dodatnih sadržaja za relaksaciju, wellness barom i odvojenim prostorijama za opuštanje (viseće ljuljačke, vodeni kreveti), moderan SPAeVITA centar njege i ljepote te Vodeni planet tik do zemlje koji se prostire na površini od preko 15.000m2 s nizom vodenih atrakcija u ukupno 8 bazena.  Svi bazeni su punjeni termalnom vodom s izvora.

Još članaka iz "Business"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program