Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTO: Širi se fotografija štakora među hranom u pekari Mlinar! Iz Mlinara pojasnili što se dogodilo


Društvenim mrežama širi se fotografija iz jedne pekare 'Mlinar' u Osijeku, na kojoj se vidi da je među pekarskim proizvodima - štakor.

Iz Mlinara su za Index.hr potvrdili vjerodostojnost fotografije te naglasili kako su oni tvrtka sa 100 godina tradicije te im je zdravstvena ispravnost i kvaliteta iznimno važna.

“Redovito obnavljamo i kontroliramo sve naše procese vezane uz ispravnost naših prehrambenih proizvoda, a naše su unutrašnje procedure često čak i strože od međunarodno prihvaćenih i zakonodavnih standarda za sigurnost hrane poput ISO 14001, HACCP i IFS. Svi ti procesi i standardi uključuju i mjere dezinfekcije i deratizacije koje redovito obavljamo u suradnji sa za to ovlaštenim tvrtkama”, naveli su iz Mlinara.

No, ne niječu kako je štakor ipak došao do njihovog proizvoda unatoč visokim standardima rada s hranom. Konkretnom zabilježili su dva odvojena incidenta (raniji u Crikvenici) u razmaku od tri godine.

“U prirodi i u urbanim sredinama glodavci se uvijek kreću oko skladišta s hranom, a u zimskome razdoblju češće nego inače ulaze u prostore u potrazi za hranom, jednako kao i toplinom. U oba navedena slučaja, u susjedstvu naših poslovnica dešavali su se bučni i zahtjevni građevinski radovi koji su, uz činjenicu da poslovnice nisu hermetički zatvorene zbog kontakta s kupcima, bili najvjerojatniji razlozi ovih intruzija”, objašnjavaju iz Mlinara.

Također, ističu i kako je uprava tvrtke u oba incidenta s glodavcima bila obaviještena od strane zaposlenika te je sve javljeno i Sanitarnoj inspekciji.

Poslovnica je, kažu, odmah bila zatvorena u suradnji s jednom tvrtkom za deratizaciju i nadležnim službama te je dućan detaljno očišćen, a svi proizvodi uništeni. Uz prvu deratizaciju koja je bila odmah napravljena, druga je uslijedila nakon nekoliko dana.

“Naša poslovnica u Osijeku kao dodatnu je mjeru opreza prošla i kompletno preuređenje u kojem smo pregledali i otklonili i eventualne druge opasnosti od ulaska glodavaca te je puštena u redovan rad nakon što smo u suradnji s nadležnim službama još jednom utvrdili da nema opasnosti za zdravlje naših potrošača”, poručili su iz Mlinara.

Još članaka iz "Business"

Facebook