Prethodni članak
Sljedeći članak

Dodijeljena priznanja obrtničke komore


U maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Krapina uz prisustvo predstavnika lokalnih i gradskih vlasti te financijski


U maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Krapina uz prisustvo predstavnika lokalnih i gradskih vlasti te financijskih institucija održana je svečana dodjela priznanja Obrničke komore Krapinsko-zagorske županije za 2008. godinu.

Predsjednik obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Dragutin Ranogajec upoznao je prisutne s aktivnostima koje su obilježile 2008. te u kratkim crtama prezentirao na koje sve načine Komora pomaže obrtnicima i cjelokupnom gospodarstvu naše županije.

Priznanja najuspješnijima

Brončanu plaketu kao priznanje obrtnicima OKKZŽ za postignute uspjehe i doprinos razvoju obrtništva na području Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije za 2008. godinu dobili su: Vladimir Horvat iz Udruženja obrtnika Bedekovčina; Tomislav Jurina iz Udruženja obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice; Mladen Turjak iz Međuopćinskog Udruženja obrtnika Klanjec; Milan Mužar iz Udruženja obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj; Marijan Petrović iz Udruženja obrtnika Krapinske Toplice; Vlado Večerić iz Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić; Žarko Ivančić iz Udruženja obrtnika grada Zaboka; Anđelka Grozaj iz Udruženja obrtnika Sveti Križ Začretje i Silvio Horvat iz Udruženja obrtnika Zlatar.

Srebrna plaketa, priznanje obrtnicima, pojedincima i institucijama u zemlji i inozemstvu koji su svojim djelovanjem i iskazanom potporom OKKZŽ dali značajan doprinos njenom radu i razvoju obrtništva, dodijeljena je Radio Stubici i Srednjoj školi Zabok.
- Učenike nastojimo naučiti raditi, kod nas rad nije sramota i ne vrijedi ona da u školu idemo da ne bi morali raditi. Također, naše aktivnosti ne prestaju sa zadnjim školskim zvonom. Izvrsno surađujemo sa Zabokom ali i svim drugim gradovima i općinama naše županije - pojasnila je ravnateljica SŠ Zabok Draženka Jurec, zahvalivši Komori na velikom priznanju.

Zlatni Raček

Najveće priznanje OKKZŽ, zlatnu plaketu ove godine je dobio Marijan Raček, obrtnik Udruženja obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice.

Raček se obrtništvom bavi punu 41 godinu, u struci kemijskog čišćenja odjeće i tekstila, a od 2006. obnaša funkciju potpredsjednika OKKZŽ.

Zlatna plaketa dodjeljuje se za dugogodišnji doprinos u organizaciji strukovno-cehovskog rada, strukovnog obrazovanja za potrebe obrtništva te organizaciju kulturno-umjetničkih i sportskih aktivnosti obrtnika na području Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije.

- Da bi opstali među oštrom konkurencijom moramo biti majstori svog zanata te pružati kvalitetne proizvode i usluge. No, osim majstorstva moramo doprinositi radu komorskog sustava jer kad našu problematiku prezentiramo kroz zajedničke interese predstavljamo značajnu snagu koju moraju respektirati mjerodavne institucije i predstavnici vlasti - objasnio je Raček.

- Ova priznanja znak su truda, napora, odricanja kojima naši obrtnici doprinose cijeloj županiji. Ipak se gospodarstvo naše županije oduvijek temeljilo na obrtništvu koje je u teškim vremenima prilagodljivije nego veliki sustavi – istaknuo je gradonačelnik Krapine Josip Horvat.

- Zanimanja koja se stipendiraju su ‘in’, dobri majstori se traže, nastavit ćemo usmjeravati djecu da rade i doprinose našoj zajednici. Nastavit ćemo poticati obrtništvo, vremena koja slijede neće biti lagana, no Zagorci će se kao i uvijek primiti posla i izdržati - zaključila je županica Sonja Borovčak.

Još članaka iz "Business"

Facebook