Prethodni članak
Sljedeći članak

Nova kriza u Bedekovčini: Načelnik donio Odluku o obustavi Proračuna za 2024.


Općina Bedekovčina objavila je iznenađujuću vijest koja daje naslutiti da je na pomolu nova kriza vlasti u toj zagorskoj općini. Podsjetimo, načelnik Općine iz redova je SDP-a, a većinu u Općinskom vijeću čini HDZ s koalicijskim partnerima, a neslaganje načelnika i Vijeća u nekoliko je navrata zadnje dvije godine izazvalo ozbiljnu političku krizu i javna prepucavanja.

Najnovija objava Općine Bedekovčina otkriva da bi takva kriza ponovo mogla nastupiti, odnosno, izgleda kao da je već i nastupila.

Evo što su objavili:

"Načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban donio je Odluku o obustavi od primjene Proračuna za 2024. godinu zbog nezakonitosti tri amandmana na Proračun koji je usvojen na 26. sjednici Općinskog vijeća Općine Bedekovčina održanoj 27. prosinca 2023. godine.

Naime, Proračun za 2024. je usvojen na način da su u odnosu na prijedlog proračuna kakav je utvrdio općinski načelnik na istoj sjednici predloženi i usvojeni amandmani koji su protivni odredbama Zakona o proračunu.

U odluci je pozvano Općinsko vijeće Općine Bedekovčina da nedostatke uočene u Proračunu Općine Bedekovčina za 2024. godinu i projekcije za 2025. i 2026. godinu otkloni u roku osam dana od dana donošenja Odluke o obustavi.

Ako Općinsko vijeće ne ukloni nedostatke, općinski načelnik Odluku dostavlja nadležnom tijelu državne uprave u čijem je djelokrugu opći akt", navodi se u objavi.

Za komentar i više detalja o čitavoj ovoj priči pokušali smo kontaktirati i samog načelnika Darka Bana, no do zaključenja ovog teksta nismo u tome uspjeli, a njegov komentar objavit čemo čim ga dobijemo.

Još članaka iz "Bedekovčina"

Facebook