Prethodni članak
Sljedeći članak

Skupština Udruge vinara Vinski Vrh

Prije same skupštine organizirano je kušanje vina


Udruga vinogradara, vinara i podrumara ''Vinski Vrh'' u subotu je u Vatrogasnom domu u Tugonici, održala redovnu izvještajnu godišnju skupštinu.

Iz izvješća o radu u prošloj godini valja izdvojiti organizaciju vinarijade, odnosno ocjenjivanje vina u travnju, zatim organizaciju Vincekovog, a 17. lipnja uz Vidovo proslavljen je i dan Udruge. Tradicionalno udruga sudjeluje i na događanjima u organizaciji Turističke zajednice Općine Marija Bistrica Bistrički fašinek i proslava Dana domovinske zahvalnosti.

Članovi, kojih je trenutno 85, istaknuli su se i akcijama uređivanja putova i okoliša oko kapelice na Viskom Vrhu. I u planu rada za 2018. godinu je obilježavanje Vincekovog i Vidovog, zatim organizacija prezentacija i predavanja, vinarijade, izleta, od kojih se izdvaja plan da se posjete Zagorci u Jarmini, s kojima su uspostavljeni prvi kontakti. Skupštinu su pozdravili načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički i DVD-a Tugonica-Podgrađe Stjepan Skuliber.

Prije same skupštine organizirano je kušanje vina. Ukupno 31 član udruge donio je 42 uzorka svojih mladih vina, koje su kušali dipl. ing. agronomije Zdenko Ivanković i dipl. ing. agronomije Mirela Osrečak. Oni su istaknuli da je opći dojam dobar, tj. pohvalili su većinu uzoraka, a tako kod manjeg broja istaknuli manje nedostatke, koji se mogu popraviti.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i obrnuto u smjeru unutrašnjosti, osobito na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, na većini cesta u priobalju i na graničnim prijelazim...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program