Prethodni članak
Sljedeći članak

Sletio u oranicu kukuruza i prevrnuo se na krov


Prema ovotjednoj presudi, muškarac (41) je lani u srpnju oko 19.40 sati u Rakovcu Tomaševečkom kod Klanjca upravljao osobnim vozilom krapinskih registarskih oznaka iz smjera Tuheljskih Toplica u smjeru Polica, piše Danica.hr.


“Nije prilagodio brzinu kretanja osobinama ceste (desni nepregledni zavoj), uslijed čega je sletio s kolnika u oranicu kukuruza. te se prevrnuo vozilom na krov gdje se i zaustavio. Pritom je okrivljeni zadobio tjelesne ozljede, a na vozilu i oranici kukuruza je nastala materijalna šteta”, naglasila je sutkinja u presudi.

Vozio je pod utjecajem alkohola od 2,94 promila, navodi se u presudi koncentracija koja je umanjena za 10 posto standardne mogu,će pogreške alkometra. Sutkinja je 41 - godišnjaka proglasila krivim i kaznila s ukupno 1710 eura plus 83 eura prekršajnih troškova te je dobio tromjesečnu zabranju vožnje. Presuda je nepravomoćna. Do sada je neosuđiovan pa mu je to bila važna olakotna okolnost.

“Okrivljeni je kritične prigode počinio stjecaj dva opasna prekršaja pri čemu je zadobio tjelesne ozljede i prouzročio materijalnu štetu, pa je sud ocijenio da postoji opasnost da će upravljajući motornim vozilom ponovno ugroziti sigurnost prometa.

Visok stupanj alkoholiziranosti ukazuje na zaključak o sklonosti prekomjernom konzumiranju alkohola, a time i opasnosti za sudionike u prometu, pa je mjera zabrane upravljanja izrečena u preventivne svrhe”, naglasila je na koncu sutkinja, piše Danica.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook