Prethodni članak
Sljedeći članak

Zmaj i Ninja uspješni na odlično organiziranom Prvenstvu Hrvatske u Zaboku

U Zaboku održano Prvenstvo Hrvatske u kickboxing disciplin Light contact za kadete, juniore i seniore


U organizaciji Hrvatskog kicboxing saveza, Grada Zaboka i KBK Ninja Zabok u Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku održano je Prvenstvo Hrvatske u kickboxing disciplini light contact za kadete, juniore i seniore.. Sudjelovalo je 173 natjecatelja i natjecateljica iz 32 hrvatska kluba, a među njima su bili i članovi dva zagorska kluba, Zmaj Bedekovčina i Ninja Zabok.

Od uzvanika u protokolarnom dijelu otvaranja sudjelovali su župan KZŽ Željko Kolar koji je i otvorio natjecanje, predsjednik Gradskog vijeća Grada Zaboka Dragutin Črnjević, predsjednik Sportske zajednice Grada Zaboka Nenad Borovčak i predsjednik Hrvatskog kickboxing saveza Tomislav Bilandžić koji je pohvali odličnu organizaciju najtecanja, te je obećao da će se i iduže godine u Zaboku održati državno prvenstov.

U ime domaćina Rajko  Bartolin zahvalio se svima na dolasku u Hrvatsko Zagorje i Grad Zabok, osobito svim trenerima klubova, vodstvu HKBS-a, Gradu Zaboku i KZŽ, da imaju razumijevanja i potporu za kickboxing sport koji okuplja sve više mladih, s porukom „S ulica u sportske dvorane“ i „Sportom protiv droge“.

Po običaju zagorski su klubovi ostvarili odlične rezultate.

KBK Zmaj Bedekovčina osvojio je ukupno pet medalja: dvije zlatne, jednu srebrnu i dvije brončanog sjaja. Državne naslove i zlatne medalje osovojile su starija kadetkinja Nicol Papeš u kategoriji +65 kg i juniorka Marija Antoaneta Hranić u kategoriji do 55 kg. Srebrna je bala Kiara Bratković kod starijih kadetkinja u kategoriji do 65 kg, dok su bronce osvojili starija kadetkinja Iva Bingula u kategoriji +65 kg i snior Ognjen Ledinščak u kategoriji do 69 kg. Peta mjesta za Zmaj osvojili su stariji kadet Karlo Baša (-63 kg), seniorke Elena Ljubek i Ana Sovec (obje u kategoriji do 50 kg) i senior Danijel Car (-79 kg). U konkurenciji 32 kluba Zmaj je osvojio visoko osmo mjesto.

Domaćin KBK Ninja osvojio je tri medalje, po jednu zlatnu, srebrnu i brončanu. Ovaj puta najviše se istkanuo Leonard Čvek koji je postao državni prvak u kategoriji do 69 kg u konkurenciji juniora. Leona Bartolin osvojila je srebro u konkurenciji seniorki u kategoriji do 60 kg, dok je Gabrijel Latin osvojio broncu u konkurenciji juniora u kategoriji do 57 kg. Za KBK Ninja nastupio je Martin Pušek koji je osvojio peto mjesto u konkurenciji starijih kadeta u kategoriji +69 kg.

KBK Ninja na čelu s Rajkom Bartolinom još jednom se pokazao odličnim organizatorom.

Još članaka iz "Sport"

Facebook