Prethodni članak
Sljedeći članak

Drama u završnici derbija začelja

1. ŽNL 22. kolo: Mladost Marija Bistrica – Radoboj 1:1


U 22. kolu 1. zagorske nogometne lige Mladost je u Mariji Bistrici dočekala Radoboj, Bila je to izravna borba za opstanak, ako uzmemo u obzir vjerojatnost da će ligu napustiti dva kluba, iako to još uvijek ne možemo sa sigurnošću tvrditi. No, nekako se za siguran opstanak 'ganja' osmo mjesto, a njega je prije ove utakmice držala Mladost MB, tri boda ispred Radoboja i sa dvije pobjede u međusobnim utakmicama ove sezone. Stoga domaćini na neki način ne bi bili nezadovoljni ni bodom u ovoj utakmici. Gosti su pak došli s jasnom namjerom da uzmu sva tri. 

Na odmor bez golova

Nakon početnog ispitivanja snaga, prvi prijete domaćini u šestoj minuti. Mario Brlečić je dao loptu na lijevoj strani za Roberta Pavetića, koji daje povratnu za Darija Frajtaka, čiji udarac ide visoko preko gola. U desetoj minuti Brlečić nalazi na 20 metara Valentina Mesara, koji puca, ali golman Patrik Pospiš brani. Radoboj je zaprijetio u desetoj i 11. minuti po lijevoj strani preko Ammeera Suleimana Auwela, no Jurica Ščuric je u oba slučaja dobro reagirao i spasio veću opasnost protiv jako brzog Nigerijca

U 16. minuti Auwal opet prijeti, ovaj puta lagano prolazi Karla Hegola i izlazi sam na Matea Jankavića, ali puca preko gola. Opasno je i u 17. minuti kada Jankavić brani udarac Auwala sa 20 metara ali se lopta odbija i u nastavku akcije Bruno Pravdić puca sa 16 metara malo pored gola. U 21. minuti gosti uzimaju loptu na 40 metara od gola domaćina, pa je opet opasno, no udarac drugog Nigerijca Brune Erasmusa Alaekwea završava pored gola.

Nakon dugo vremena, u 31. minuti udarac domaćina, sa više od 30 metara pucao je Mateo Pisk ali visoko preko gola. U 34. minuti odlična prilika za domaćine. Nakon što su gosti uzeli jednu loptu, brzo ju gube, Brlečić daje u kazneni prostor za Leonarda Mikića, koji se oslobađa i izlazi iskosa prema Pospišu, ali puca pored gola. U 38. minuti slobodan udarac za Radoboj sa 25 metara izvodi Lovre Petrović, puca po sredini, pa Jankavić hvata loptu. U 42. minuti najljepša akcija do tada. Ščuric iz svoje polovice pronalazi Brlečića, koji glavom daje desno za Frajtaka, a ovaj ubacuje na drugu gdje je sam Pavetić, ali sa par metara puca preko gola. Na odmor se tako dolazi bez golova, što je i najrealnije po prikazanom. Radoboj je veći dio prvog poluvremena izgledao opasnije, no Mladost je u završnici imala dvije zrelije prilike.

Radoboj izjednačio u zadnjim sekundama

Nastavak udarcem za goste otvara Pravdić, odmah u 46. minuti, no nakon što se dobro probio do dvadeset metara, puca neprecizno, dosta pored gola. U 48. minuti Radoboj ima šansu utakmice. Nakon kornera domaćina, krenula je kontra gostiju, Auwal je dao dubinsku loptu za Alaekwea, koji izlazi sam na Jankavića, koji istrčava na 40 metara. Nigerijac ga obilazi, odlazi malo u stranu i onda promašuje prazan gol.

U 51. minuti Pavetić se probija po lijevoj strani u kazneni prostor gostiju, na njega dolazi Jan Knežević, kontakt se čuje na nekoliko metara, Pavetić pada, no sudac Meglić odmahuje i objašnjava igračima da nitko nikog nije udario. U 57. minuti, nakon što obrana domaćina nije kvalitetno izbila loptu, na povratnoj iz prve puca Auwal, ali Jankavić fantastično refleksno brani.

U 61. minuti odlično po desnoj strani za Radoboj ulazi u kazneni prostor Marko Tušek, bježi čuvaru i puca iskosa po zemlji, ali Jankavić je opet pravovremen i brani nogom. U 68. minuti nezgodno izgubljena lopta domaćina u kaznenom prostoru, kratki pas za Petrovića, koji može pucati sa sedam metara, ali daje za Auwala, koji ne stiže do lopte, pa prilika propada. U 69. minuti na drugoj strani slobodnjak za Mladost, a nakon ubacivanja Ščuric puca glavom sa šest metara malo preko gola.

Radoboj pak u 75. minuti ima novi slobodnjak, sa nekih dvadeset metara, malo desno od sredine. Opet puca Petrović i opet u živi zid, od kojeg se lopta odbija u korner. Nakon tog kornera i odbijene lopte sa 20 metara s lijeve strane puca Tušek, no i ovaj puta Jankavić izlazi kao pobjednik, te odbija loptu u još jedan korner. A onda u 79. minuti gol za delirij domaćina. Loša reakcija golmana Pospiša, Mesar mu ju odnosi pred nosom, daje povratnu za Brlečića, koji iskusno i sjajno ne puca iz prve, već daje paralelno za Pavetića, koji sa par metara pogađa za 1:0. Radoboj kreće po povratak, i sve baca u napad. U 84. minuti novi slobodnjak, sada s lijeve strane sa 18 metara. Puca Dražen Kranjčec, a Jankavić izbacuje preko prečke u korner. Nakon kornera Auwal puca sa 20 metara pored gola. Igrala se duboko sučeva nadoknada, igre više nije bilo, gosti su na sve ili ništa ubacivali u kazneni prostor i u negdje četvrtoj minuti nadoknade nakon nekoliko odbijanja, iz gužve je David Švaljek uspio zapucati, a od Jankavića lopta se ovaj puta odbila u mrežu za 1:1. Nakon, za domaćine šokantnog izjednačenja, vrlo brzo utakmica je završila. Tako na ljestvici ostaje prednost Mladosti MB od tri boda i bolji međusobni omjer, no puno je još do kraja i borba će biti velika.

1. ŽNL, 22. kolo

MLADOST MB – RADOBOJ 1:1 (0:0)

SUCI: Meglić, Kumpar, Sinković; GLEDATELJA: 100

STRIJELCI: 1:0 Pavetić 79', 1:1 Švaljek 90+4'

MLADOST MB: Jankavić, Poljak, M. Pisk, Ščuric, J. Čukman, Mesar, Mikić, Frajtak, Pavetić (88' Milički), Brlečić, Hegol (51' Šagud); trener: Siniša Matok  

RADOBOJ: Pospiš, Potočki, Knežević, Auwal, Petrović, Topolovec, Pravdić (65' Švaljek), Petonjić (55' Vozetić) (75' Kranjčec), Tušek, Alaekwe, Šikić; trener: Robert Varjačić

Još članaka iz "Sport"

Facebook