Prethodni članak
Sljedeći članak

Župan Kolar proglasit će elementarnu nepogodu zbog suše. Evo što to znači za poljoprivrednike


Velika suša koja već mjesecima desetkuje sve poljoprivredne usjeve i nasade, od žitarica i kukuruza do povrća i voća prouzročila je ogromne štete i zagorskim poljoprivrednicima.

Krapinsko - zagorski župan Željko Kolar stoga će ovih dana proglasiti elementarnu nepogodu.

-Mi već intenzivno desetak dana preko Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu promet i komunalnu infrastrukturu kontaktiramo naše poljoprivredne proizvođače i dobivamo od njih informacije koliko je po pojedinim kulturama nastala šteta od suše. Prema podacima koji nam pristižu, najvjerojatnije ću pred kraj ovog tjedna proglasiti elementarnu nepogodu od suše. Ono što je za sada još nedoumica da li će to biti za čitavo područje Krapinsko – zagorske županije ili samo za pojedina područja. Moram još kontaktirati neke načelnike i gradonačelnike i ovog tjedna ću donijeti konačnu odluku - rekao nam je Kolar.

Inače, proglašenje elementarne nepogode na određenom području itekako je važno za poljoprivrednike, budući da je to preduvjet kako bi poljoprivrednici mogli tražiti i očekivati novčanu pomoć i barem djelomičnu nadoknadu šteta koje su nastale.

Još članaka iz "Županija"

Facebook