Prethodni članak
Sljedeći članak

Valentina Haus i Ivana Belinić sva 4 razreda prošle s 5.0

U Srednjoj školi Oroslavje održana je svečanost dodjele završnih svjedodžbi učenicima četverogodišnjeg tehničkog usmjerenja te opće gimnazije


U Srednjoj školi Oroslavje održana je svečanost dodjele završnih svjedodžbi učenicima četverogodišnjeg tehničkog usmjerenja te opće gimnazije.

– Ova je godina specifična zbog pandemije koronavirusa i zato smo svečanost podijelili u više manjih cjelina. Nismo htjeli dozvoliti da učenici ne budu dostojno ispraćeni i da ne budu nagrađeni za sav trud i postignuća – istaknula je ravnateljica Srednje škole Oroslavje Natalija Mučnjak. Rekla je kako su na prošloj priredbi učenicima obrtnicima dodijeljene tri nagrade škole za odličan uspjeh Ii uzorno vladanje tijekom cijele školske godine. – Obrtnička komora Donja Stubica svake godine najboljem učeniku obrtniku dodjeljuje posebnu nagradu stolaru Lovri Pavetičeku – rekla je ravnateljica dodavši da je održana i svečanost za strojarsko-računalne tehničare. Tri učenika dobili su nagrade, a najbolji učenik generacije je Rok Sinković. – Što se tiče gimnazijskih razreda, nagrađeno je šest učenika za odličan uspjeh i uzorno vladanje tijekom cijelog školovanja. Nagradu Grada Oroslavja za učenicu generacije je Valentina Haus koja je uz Ivanu Belinić dobila nagradu Županije i novčani iznos od 2000 kuna jer su sva 4 razreda prošle s 5.0 – objasnila je ravnateljica.

 

Valentina Haus je rekla kako je četverogodišnje razdoblje prošlo jako brzo. – Vrijeme prolazi, ali uspomene ostaju u mislima i srcima dok god smo živi – rekla je Valentina. Zahvalila je profesorima i naglasila da su napravili sve što su mogli kako bi učenici bili pripremljeni za samostalan život.

 

Zamjenica župana Krapinsko – zagorske županije za društvene djelatnosti Jasna Petek je istaknula da je ovo prilika da Županija nagradi učenice i učenike koji su svoje srednjoškolsko obrazovanje prošli s prosjekom 5,0. - U sklopu poticanja darovitih učenika i nadarenih, u tu kategoriju nam svakako spadaju učenici koji su prošli s 5,0 u srednjoj školi, ove godine ih imamo osmero, dvije učenice danas u Srednjoj školi Oroslavje. Krapinsko – zagorska županija te učenike nagrađuje s poklon bonom od 2 tisuće kuna, to je vaučer sa kojim će se izvršiti uplata na njihov žiro račun. Županija s tom nagradom nastoji razveseliti, nagraditi i pomoći učenicima. Ovi učenici su zaista uložili veliki trud, zalaganje i znanje u svom srednjoškolskom obrazovanju – istaknula je zamjenica župana Petek.

 

-KZŽ iz svog proračuna izdvaja 46 % sredstava za obrazovanje, ono što uvijek nastojimo istaknuti da osim ulaganja u infrastrukturu, izuzetno je važno ulagati i u ljude, uvjete, a isto tako tu spada i nagrađivanje darovitih učenika. Već niz godina, KZŽ u suradnji s svojim partnerima osigurava pomoćnike u nastavi za svu djecu s teškoćama u razvoju, a koja imaju mogućnost da se školuju u redovnim uvjetima. Mi osiguravamo pomoćnike u nastavi kroz projekt Baltazar, ali i kroz suradnju s našim udrugama koje se prijavljuju isto tako na natječaj koji će tek biti raspisan. Trenutno je otvoren natječaj za pomoćnike u nastavi kroz projekt Baltazar pa ovim putem pozivam sve zainteresirane da se jave na natječaj – kazala je zamjenica župana.

 

 

 

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Zbog vode na kolniku prekinut je promet na državnoj cesti DC503 Zapužane-Biograd na Moru ispod nadvožnjaka u Biogradu. A1 Zagreb-Split-Ploče: -na naplati Lučko u oba smjera te Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja; A3 Bregana-Lipovac:...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program