Prethodni članak
Sljedeći članak

U Bluesun hotelu Kaj zbrinuto 38 ljudi, očekuje ih se još, a bit će smješteni na duže vrijeme

Molim i apeliram da se pomoć skuplja preko Crvenog križa kako bi se odradilo sinkronizirano, apelirao je župan Kolar zahvalivši se i Hotelu Bluesun Hotelu koji je otvorio svoja vrata i primio ljude


U Bluesun hotelu Kaj u Mariji Bistrici u ovom trenutku smješteno je 38 ljudi sa područja Sisačko – moslavačke županije, koju je prije dva dana pogodio snažan potres. - Salve Regina je dala na raspolaganje sve svoje smještajne kapacitete. Ovdje imamo 65 soba gdje se može smjestiti 130 ljudi. Trenutno ih ovdje boravi 38, no ta se brojka mijenja i očekujemo ih više - rekla je direktorica Društva Salve Regina Martina Kovačič. Zahvalila je Krapinsko – zagorskoj županiji, Crvenom križu, donatorima, poslovnim subjektima, načelniku Marije Bistrice, Svetištu, svima koji pomažu u ovim teškim trenucima da sve stradale prihvate, zbrinu i da se što ugodnije osjećaju.

Načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički napomenuo je da u ovoj tragediji i Marija Bistrica je dala svoj doprinosi na potresom pogođena područja otpremljeno je nekoliko tona pomoći. 'Sve daljnje donacije odlučilo smo dati hotelu i pozivamo i neke gradonačelnike i načelnike da se neka sredstva preusmjere hotelu – apelirao je Milički. Naime, očekuje se da će u ovom hotelu stradali biti smješteni više mjeseci pa će se trebati pobrinuti i za vrtić i školu djece. 'Mi ćemo napraviti sve da se oni ovdje u Mariji Bistrici što bolje osjećaju – rekao je Milički.

Župan Željko Kolar zahvalio se svim stanovnicima, gospodarskim subjektima i pojedincima koji su se uključili svojim donacijama bilo koje vrste jer su te stvari, koje su već na području Petrinje, Gline i Siska upravo najpotrebnije tamošnjem stradalom stanovništvu.  Zahvalio se i svim gradovima općinama i pojedincima koji su već poslali pomoć. 'No, s obzirom da Krapinsko – zagorska županija s Crvenim križom organizirano skuplja pomoć i i organizirano će u suradnji s centrima na tom području distribuirati ta pomoć, molim i apeliram da se to radi preko Crvenog križa kako bi se odradilo sinkronizirano, apelirao je župan Kolar zahvalivši se i Hotelu Bluesun Hotelu koji je otvorio svoja vrata i primo ljude i već je napravljen spisak potreba kako bi se Hotelu pomoglo i kako bi svi dobili sve što im je potrebno. U tu svrhu obaviještene su sve općine i gradovi i društva Crvenog križa poslali kontakt osobu koja će koordinirati dolazak onog što je ljudima potrebno. 

Još članaka iz "Županija"

Facebook