Prethodni članak
Sljedeći članak

Šimunuć opet apelira da se postave kamere na zagorsku 'cestu smrti'


Na današnjem aktualnom satu Županijske skupštine, ponovno je aktualizirana tema o sigurnosti prometa na staroj zagorskoj magistrali, koja je odavno zaradila nadimak 'cesta smrti'.

Temu je aktualizirao nezavisni županijski vijećnik i oroslavski gradonačelnik Viktor Šimunić, koji je rekao da ‘starom zagorskom’ prođe dnevno 12 tisuća vozila, a u posljednjih desetak godina dogodila se 321 prometna nesreća. Stoga je predložio novu inicijativu da se krene s uređenjem te prometnice i postavljanjem kamera na njoj, a ukoliko se ne odazove Zagrebačka županija, pozvao je župana da Krapinsko-zagorska župnija krene u uređenje svojeg dijela.

-Danas sam na aktualnom satu županijske skupštine aktualizirao temu, a sve s ciljem da našim građanima omogućimo sigurno putovanje u pravcu Zagreba. Smatram da bi optimalno rješenje bilo postavljanje kamera za mjerenje brzine, za što ne bi trebalo izdvojiti puno vremena, čemu mogu i sam posvjedočiti jer je grad Oroslavje pokrenuo proces postavljanja kamere na jednoj cesti i roku od mjesec dana dobili smo sve papire te bi se sljedeći tjedan kamera trebala postaviti. Pitanje sigurnosti stare zagorske se definitivno tiče velikog broja ljudi i smatram da bi zbog svih putnika koji svakodnevno prolaze po toj cesti trebalo pokrenuti sve potrebne korake da se sigurnost poveća - pojasnio je nakon aktualnog sata Viktor Šimunić.

Župan Željko Kolar je podržao inicijativu te rekao da se više obraća Hrvatskim cestama nego kolegama iz Zagrebačke županije, jer sanacija kolnika je u nadležnosti Hrvatskih cesta, a najveće oštećenje kolnika je upravo na kratkoj dionici na području naše županije. – U programu investicija Hrvatskih cesta za ovu godinu nisam uočio takva sredstva, ali može biti kroz pojačano redovno održavanje. Zatražit ćemo sastanak s predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta pa da pokušamo ponovno aktualizirati tu temu – rekao je župan.

Još članaka iz "Županija"

Facebook