Prethodni članak
Sljedeći članak

Ravnatelj HZZ Ante Lončar: ''Uz dobru suradnju uskoro ćemo imati i izvrsne rezultate''

CISOK je posebno namijenjen učenicima i studentima


U Krapini je danas otvoren CISOK, centar za informiranje i savjetovanje u karijeri.

Predstojnik PU HZZ Krapina – Goran Vukmanić rekao je da je CISOK središnje mjesto pružanja usluga profesionalnog usmjeravanja i razvoja karijere. ''S novim modelom rada koji je prilagođen potrebama pojedinaca, omogućena je dostupnost informacijama o cjeloživotnom profesionalnom usmjeravanju i razvoju karijere svih građana. Svaki CISOK otvoren je za sve građane, bilo da ste učenik, student, roditelj, nezaposlena ili zaposlena osoba, poslodavac, učitelj ili bil tko drugi, savjetnici CISOK-a na usluzi su za sva pitanja ili nedoumice, koje možete imati u razvoju karijere, a sve usluge CISOK-a su potpuno besplatne. Posebno educirani savjetnici će pomoći u planiranju karijere, pružit će podršku u definiranju profesionalnih ciljeva i usmjeravat će u razvoju karijere, od prijelaza iz škole u školu, iz škole na posao. Svi građani mogu i samostalno u centru pretraživati objavljene natječaje za posao, prikupiti informacije o obrazovnim mogućnostima i mogućnostima stipendiranjima, te o mogućnostima zapošljavanja u Hrvatskoj i inozemstvu, kao i koristiti se različitim online alatima poput Upitnika samoprocijene osobina osoba povezanih s poslom, sustava informacija o tržištu rada te drugih portala.'' rekao je Vukmanić te dodao da CISOK posebno namijenjen učenicima i studentima, te informira mlade o dostupnosti suportivnih mjera s kojima mogu dalje razvijati kompetencije i osposobljavati se za specifična radna mjesta i nakon završetka formalnog obrazovanja.

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović pozdravio je prisutne, istaknuvši današnji dan koji se slavi kao dan Grada Krapine. ''Uistinu mi je zadovoljstvo što se otvara ovaj ured. U današnje užurbano vrijeme, u kojem nas brzina vremena sve pregazi, vrlo bitno je pogotovo za naše mlad, da ih se može usmjeriti, da im se može otvoriti put, jer to je ključ na početku i tijekom karijere. Cjeloživotno učenje je sastavni dio naših života, stoga mi je drago da se upravo danas, na Dan Grada Krapine otvara ova ured'' – rekao je Gregurević

Župan KZŽ Željko Kolar pozdravio je sve prisutne i zahvalio na dosadašnjoj suradnji. ''Mi toliko projekata radimo zajedno, kroz Partnersko vijeće, kroz Gospodarsko socijalno vijeće, kroz Gospodarski zbor. Suradnja je Zavoda sa našim srednjim školama, točno su svi danas ovdje koji su morali biti, da bi ovaj projekt imao svoju svrhu i da uspije. Upravo ovakav odaziv garantira uspjeh ovoga projekta. Jasno su određene ciljane skupine kojima se obraćamo i pozvani ljudi, koji u partnerstvu sa vama moraju taj projekt provesti. Naravno da je situacija u kojoj danas živimo vrlo izazovna, da se mijenja iz mjeseca u mjesec. Teško je dugoročno planirati i to je dodatno opterećenje za one koji moraju izabrati svoje zanimanje. I svaka stručna pomoć, osim roditeljskog savjeta, će i te kako dobro doći. Čestitke na otvaranju Ureda i veselim se našoj daljnjoj suradnji'' – zaključio je župan Kolar.

Ravnatelj HZZ Ante Lončar uvodno je napomenuo kako je otvaranje ovog ureda sukladno Nacionalnom planu oporavka i otpornosti, vrijednosti oko 20 mil. kuna, koje će biti uloženo u profesionalno usmjeravanje, kroz sustav koji smo uspostavili u HZZ. Na razini RH ovo je 15. CISOK. ''Važno je istaknuti da je današnje tržište rada dosta dinamično, imamo danas oko 115 tisuća nezaposlenih. U KZŽ su podatci povoljni, no ovaj sustav profesionalnog usmjeravanja usmjere je na preventivno djelovanjem prema onima koji će dolaziti na tržište rada, dakle osnovne i srednje škole, a i prema osobama, koje će tijekom života promijeniti u više navrata zanimanje. '' Lončar je posebno pohvalio zamjenicu ravnatelja HZZ Matinu Nekić, koja iz Središnjeg ureda provodi taj cilj Nacionalnog plana oporavka, a pohvalio je i predstojnika Ureda u Krapini Gorana Vukmanića i njegov tim. Zahvalio je i KZŽ i županu Željku Kolaru. ''Uz dobru suradnju uskoro ćemo imati i izvrsne rezultate'' – zaključio je Lončar.

 

 

Još članaka iz "Županija"

Facebook