Prethodni članak
Sljedeći članak

proGLEDAJ oko sebe, akTIviraj se! – Danas poruku šalje Nikola Kristić


Krapinsko-zagorska županija se kroz svoje Povjerenstvo za ravnopravnost spolova uključila u kampanju „16 dana aktivizma“, koja je počela 25. studenoga na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama i završava 10. prosinca na Međunarodni dan ljudska prava.

Kampanja "16 dana aktivizma" provodi se svake godine u cijelom svijetu s ciljem ukazivanja na neravnopravnost, diskriminaciju, stereotipe i predrasude prisutne u društvu, a čijeg dalekosežnog negativnog utjecaja često ni sami nismo svjesni. Povjerenstvo za ravnopravnost spolova u suradnji s ZIP portalom kampanju na području naše županije provodi pod nazivom: proGLEDAJ oko sebe, akTIviraj se!

O rodno uvjetovanom nasilju tijekom 16 dana kampanje govori 16 osoba iz javnog života – svoje poruke javnosti šalje osam žena i osam muškaraca.

Danas je to Nikola Kristić

30. studenoga - Nikola Kristić - novinar Hrvatske radio televizije, izvjestitelj,  urednik i pjesnik

„ Progledaj oko sebe i aktiviraj se, prvo u najbližoj svojoj okolici, u poslovnom okruženju, oko svoje kuće, u selu, gradu. Dakle bez diskriminacije prema bilo kome, prema spolu, bez stereotipa prema bilo kakvoj skupini ljudi i bez ikakvih predrasuda. I u tom pogledu, zaista, progledaj oko sebe, aktiviraj se i kreni.“

Recite NE diskriminaciji, predrasudama, i stereotipima. Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije poziva vas da svi zajedno mijenjajmo poglede, razmišljanja i stavove, te stvaramo bolje društvo.

 

Još članaka iz "Županija"

Facebook