Prethodni članak
Sljedeći članak

Podizanje standarda i kvalitete: ŽUC na području Donje Stubice obnovio most, klizište i gotovo 7 kilometara cesta


Krapinsko – zagorska županija, odnosno Županijska uprava za ceste na području županije, a preko Fonda solidarnosti te dijelom vlastitim sredstvima, obnovila je i uredila ukupno 60 kilometara cesta, 11 klizišta, 8 propusta i jedan most.

Upravo taj najveći zahvat, most u Naselju Vukšinec u Donjoj Stubici, završen je i pušten u promet nedavno, a danas su ga obišli krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, ravnatelj ŽUC – a Stjepan Sirovec te predstavnici Grada Donja Stubica, izvođača radova i stručni nadzor.

Obzirom da je stari most bio dotrajao, a nakon potresa pretrpio je dodatna oštećenja, Županijska uprava za ceste odlučila je po projektu da će se napraviti novi most, i to po najnovijim prometnim standardima.

-Napravljen je novi armirani betonski most, širine prometne trake 5.9 metara za standard dvije prometne trake, s pješačkim stazama s obje strane i ogradama – istaknuo je ravnatelj ŽUC – a Stjepan Sirovec.

Radove je izvodila tvrtka Tarac iz Bedekovčine. Radovi su započeli u ožujku, a unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima koji su stvarali probleme na gradilištu, most je završen u roku. – Potrebno je u narednim danima još očistiti i konzervirati gradilište i regulirati vodotok. Ukupna vrijednost radova je 366 tisuća eura – rekao je Sirovec te zahvalio projektantima i izvođačima radova, ali i mještanima na strpljenju zbog toga što je ova dionica ceste za vrijeme radova na mostu bila zatvorena za promet.

Sirovec je dodao i kako je na području Donje Stubice osim ovog mosta, sanirano i klizište u Hruševcu te dionice lokalnih cesta u duljini od 6.9 kilometra, a na sve zajedno ŽUC je utrošio ukupno 941 tisuću eura.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Donja Stubica Nikola Boromisa u ime Grada zahvalio je Županijskoj upravi za ceste na investicijama na području grada. Istaknuo je i kako je Grad sredstvima Fonda solidarnosti uredio 17 kilometara cesta koje su kompletno obnovljene, a obnovljena je i zgrada Pučkog otvorenog učilišta te zgrada Caritasa, za koje se radi priprema za cjelovitu obnovu. Također, spomenuo je i da je Grad partner Krapinsko – zagorskoj županiji na protupotresnoj obnovi dvorca Stubički Golubovec.

Župan Željko Kolar rekao je kako su investicije na području naše županije, a koje su se odnosile na sanaciju mosta, propusta, klizišta i cesta, vrijedne 8 i pol milijuna eura. Od toga je 8.1 milijun dobiven iz Fonda, a 400 tisuća eura sredstva su ŽUC – a, jer smo na ovakvim objektima proširivali dimenzije i prilagođavali ih kvaliteti postojeće prometnice, a to smo napravili gdje god je za tim bila potreba. Jer ovo je bila prilika da se podigne standard, kvaliteta i sigurnost – rekao je Kolar, dodavši kako su svi radovi završeni u roku, a dodao je i kako vjeruje da se u Krapinsko – zagorsku županiju, kroz sve projekte na cestama i raznim objektima, u adaptaciju nakon zagrebačkog i petrinjskog potresa uložilo oko 80 milijuna eura.

Radove i tijek radova predstavio je i predstavnik tvrtke Zagorje pro - kon koja je vršila nadzor, Dubravko Kampuš.

Osim mosta u Vukšincu, obiđena je i dionica ceste koja je obnovljena, kroz Golubovec, prema Hižakovcu.

 

 

Još članaka iz "Županija"

Facebook