Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] PROGLAŠENI POBJEDNICI: Najvještiji zagorski orači dolaze iz Lobora i Mača!


Nakon dvije odgode zbog nepovoljnih vremenskih prilika, danas je u Zlatar Bistrici održano 18. natjecanje orača Krapinsko – zagorske županije.

U kategoriji premetnjaka, prvo mjesto osvojio je Domagoj Vuk iz Lobora, drugo Vilko Kukec, a treće Ivica Omerza.

U kategoriji ravnjaka, prvo mjesto pripalo je Stjepanu Počekalu iz Mača, drugo Božidaru Domitranu, a treće Juraju Hanžeku.

Pobjednik u kategoriji premetnjaka Domagoj Vuk otkrio nam je kako je ovo prvi put da se natjecao u ovom ‘sportu.’. – Inače se poljoprivredom bavim već više godina, ali ovim sam rezultatom itekako zadovoljan, no drugo nije bilo ni za očekivati, obzirom da mi je mentor bio Tomislav Kuharić – rekao je Vuk, koji inače radi na Agronomskom fakultetu, a uz to obrađuje i 5 hektara zemlje.

Za državno natjecanje, Osim Domagoja Vuka, priprema se i Stjepan Počekal, višestruki županijski prvak u kategoriji ravnjaka. No, za državno natjecanje, kaže, treba trenirati. – Imam i na državnom natjrecanju iskustva i konkurencija je sve veća. Treba vremena za trening, volje i puno raditi – kaže Počekal, koji se već 25 godina bavi uzgojem peradi na dvije farme na kojima uzgaja 40 tisuća pilića kao kooperant Vindije.

Organizatori natjecanja su Krapinsko-zagorska županija, Udruga natjecatelja u oranju Krapinsko-zagorske županije i Ministarstvo poljoprivrede. Stoga je župan Željko Kolar čestitao pobjednicima, ali i zahvalio svim oračima koji su sudjelovali na natjecanju, kao i svima koji su sudjelovali u organizaciji natjecanja.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Još članaka iz "Županija"

Facebook