Prethodni članak
Sljedeći članak

Novosti za roditelje budućih prvašića: Ove godine upisi će se obavljati elektronički, evo što morate znati

Prijave za upis u prvi razred podnose se od 22. veljače do 31. ožujka


Upisi u prvi razred osnovne škole ove će se godine provoditi elektroničkim putem.

U 1. razred osnovne škole u školskoj godini 2024./2025. upisuju se djeca rođena u razdoblju od 1. travnja 2017. godine do 31. ožujka 2018. godine i djeca kojoj je u školskoj godini 2023./2024. odgođen upis u prvi razred osnovne škole. Iznimno, u prvi razred osnovne škole mogu se upisati i djeca rođena od 1. travnja 2018. godine do 31. prosinca 2018. godine,  a koja će šest godina života navršiti do 31. prosinca 2024. godine.

Upisi će se provoditi elektroničkim putem, odnosno korištenjem Nacionalnog informacijskog sustava upisa u osnovne škole. Roditelji će moći u razdoblju od 22. veljače do 31. ožujka 2024. godine preko poveznice https://osnovne.e-upisi.hr/ podnijeti prijavu za redovan upis svoga djeteta u 1. razred osnovne škole.

Uz prijavu za redovan upis u 1. razred osnovne škole, u razdoblju od 22. veljače do 31. ožujka 2024. godine, roditelji će moći podnijeti i zahtjev za prijevremeni upis u 1. razred osnovne škole kao i za privremeno oslobađanje od upisa u 1. razred osnovne škole.

Prijave za upis djece s već utvrđenim teškoćama bit će otvorene ranije, od 1. veljače do 31. ožujka 2024. godine.

S obzirom da se u sustav za elektroničke upise u osnovne škole ulazi preko portala e-Građani, roditelji koji nemaju vjerodajnice za ulazak u portal moraju se javiti školi kojoj pripadaju prema upisnom području koja će prijavu za upis njihovog djeteta izvršiti umjesto njih. Svaki roditelj bit će pisanim putem obaviješten od strane nadležne škole kojoj dijete pripada prema upisnom području o točnom vremenu i mjestu obavljanja liječničkog pregleda i utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta prije upisa u prvi razred (pedagoška obrada).

Na web stranici Krapinsko – zagorska županije dostupni su i dokumenti koje je potrebno proučiti da biste postupak upisa uspješno proveli.

 

Još članaka iz "Županija"

Facebook