Prethodni članak
Sljedeći članak

''Nije u redu da se zbog malog broja nepoštenih svi generalno nazivamo tajkunima i nepoštenim poslodavcima''

Kampanja ''ProGLEDAJ oko sebe, akTIviraj se!''


Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije u suradnji s ZIP portalom, već drugu godinu zaredom na području županije provodi kampanju pod nazivom: “ProGLEDAJ oko sebe, akTIviraj se! diskriminacija, stereotipi, predrasude”.

Kampanja je počela 25. studenog na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama i završava 10. prosinca na Međunarodni dan ljudskih prava. Tijekom trajanja kampanje svoje će poruke javnosti poslati 16 osoba iz javnog života – osam žena i osam muškaraca.

4. prosinca: Vladimir Pleško, poduzetnik i član Županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije

„Često čujem u društvu, zbog krivo plasiranih informacija, da smo mi poduzetnici tajkuni i lopovi. Siguran sam da to nije tako! Poduzetnik sam više od 35 godina, pošteno radim svoj posao kao izvoznik, plaćam državi obaveze, isplaćujemo redovito plaće i nagrade svojim djelatnicima kojih sada imam 70-ak. Znam i siguran sam da i devedeset posto mojih kolega poduzetnika radi na isti način. Danas su poduzetnici gospodarski stup društva. Nije u redu da se zbog malog broja nepoštenih svi generalno  nazivamo tajkunima i nepoštenim poslodavcima.“

”Recite NE diskriminaciji, predrasudama, i stereotipima. Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije poziva vas da svi zajedno mijenjajmo poglede, razmišljanja i stavove, te stvaramo bolje društvo.

Još članaka iz "Županija"

Facebook