Prethodni članak
Sljedeći članak

Županijski političari htjeli si povisti naknade. Prijedlog na kraju ipak povučen


Jutros od 9 sati održava se sjednica Županijske skupštine Krapinsko - zagorske županije, koja je po tradiciji započela aktualnim satom.

Već po običaju, aktualni sat i na današnjoj sjednici Županijske skupštine otvorio je svojim pitanjem nezavisni vijećnik Romeo Vincelj. - U materijalima za današnju sjednicu naišao sam na prijedlog Odluke o raspoređivanju sredstava iz Proračuna Krapinsko-zagorske županije za redovito godišnje financiranje političkih stranaka zastupljenih u Skupštini pa samim time i nas nezavisnih vijećnika u 2024. godini kojim se sredstva za tu potrebu povećavaju za iznos od 19.908,00 eura, što znači gotovo 20.000,00 eura na godišnjoj razini, a s druge strane u dnevnom redu sjednice nema prijedloga Odluke o izmjenama Odluke o naknadama članovima Županijske skupštine i njezinih radnih tijela koji je upućen Klubovima članova/članica Županijske skupštine dana 16. studenoga i kojim se predlaže da se naknadama vijećnicima poveća na iznos od 100,00 eura neto mjesečno s dosadašnjih 500,00 kuna i članovima radnih tijela Županijske skupštine na iznos od 27,00 eura po održanoj sjednici na kojoj su nazočni umjesto dosadašnjih 19,90 eura. Klub nezavisnih vijećnika bio je protiv takvog prijedloga, kao i ja osobno. Stoga me zanima je li to jedini razlog zašto prijedlog nije ušao u proceduru i jesu li ostali klubovi bili za ili protiv kakvog povećanja. Ono što želim posebno istaknuti je da se osobno oštro protivim i jednom i drugom prijedlogu kojim se povećavaju sredstva političkim strankama i općenito političarima jer u ovo vrijeme gdje naši sugrađani dosta teško žive posebno je važno da pripazimo na to da svaki euro bude kvalitetnije uložen u bolji život naših Zagorki i Zagoraca, a ne da se bavimo time da sebi osiguramo više novaca – rekao je Vincelj.

No ipak, ta točka povučena je s dnevnog reda sjednice. - Na dnevnom redu nije zbog toga što je predlagač, a to je župan, odustao od te točke dnevnog reda i zato nije uvrštena u dnevni red - odgovorio je predsjednik Županijske skupštine Zlatko Šorša.

Još članaka iz "Županija"

Facebook