Prethodni članak
Sljedeći članak

Kolar o novom ravnatelju: 'Siguran sam da će sa svojim timom odgovoriti na sve izazove'

Na konferenciji za medije predstavljen je novi ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske toplice Danijel Javorić Barić


U Krapinskim Toplicama predstavljen je novi ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske toplice. Na samom početku konferencije za medije, župan Željko Kolar u ime osnivača bolnice zahvalio je dosadašnjoj ravnateljici Željki Žnidarić na dva uspješna mandata. – Ponovo dajemo naše povjerenje u mlade ljude i mladim, školovanim, obrazovanim i odgovornim ljudima dajemo mogućnost da pokažu što znaju i da upravljaju velikim sustavima – rekao je Kolar.

Dosadašnja ravnateljica opravdala povjerenje

Takvo povjerenje dano je dosadašnjoj ravnateljici Željko Žnidarić i ona ga je, kaže Kolar, u osam godina mandata opravdala. - Pogotovo u drugom mandatu, kada je bilo izuzetno teških trenutaka, jer je korona najviše štete od svih zdravstvenih ustanova napravila upravo Specijalnoj bolnici Krapinske toplice, gdje praktički mjesec i pol dana nismo mogli raditi posao rehabilitacije, a da nam nikada Vlada taj gubitak nije nadoknadila. Dva puta otvarali smo covid odjel, to je dodatno smanjilo kapacitete bolnice i mogućnost za nove prihode, a trebalo je i dva puta mijenjati samo organizaciju bolnice te uložiti dodatno novaca u taj dio opreme, a koja nije osnovna oprema koja je potrebna ovoj bolnici za provođenje rehabilitacije – rekao je Kolar te zahvalio Žnidarić što je do zadnjeg dana radila punim kapacitetom. Istaknuo je i kako je imenovana voditeljicom Odjela za javnu nabavu, planiranje i EU fondove bolnice te će ostati dio najužeg toma, kako u bolnici tako i u zdravstvu Krapinsko – zagorske županije.

Ulaganja u bolnicu i kadar

Donedavna ravnateljica Željka Žnidarić zahvalila je Upravnom vijeću bolnice te Krapinsko – zagorskoj županiji na iskazanom povjerenju prije osam godina kao i na suradnji u dva mandata. – Bilo je to jedno uzbudljivo poslovanje, ali i neprocjenjivo radno i životno iskustvo, a najvažnije karike za funkcioniranje ove ustanove svakako su zaposlenici i pacijenti – rekla je Žnidarić, dodavši kako je za njena mandata u investicijsko održavanje i nabavu opreme uloženo preko 45 milijuna kuna, kako županijskih sredstava, tako i vlastitih sredstava bolnice. Dotaknula se i problema dovoljnog broja medicinskog osoblja, obzirom da je znatan dio liječnika otišao u starosnu mirovinu, a još jedan dio liječnika uskoro će za to steći uvjete. – Od 2015. upućivali smo mlade liječnike na specijalističko usavršavanje i danas u bolnici imamo dvadesetak specijalizanata, što je zalog za budućnost, ali je zahtijevalo znatna uložena sredstva – rekla je Žnidarić. Istaknula je i kako financijski rezultati nisu niti približno toliko loši kao što se moglo čitati prethodnih mjeseci. - Situacija trenutno nije lagana, novi ravnatelj imat će puno posla za financijsku stabilizaciju, no pripremili smo i mnoge projekte uređenja bolničkih prostora i dogradnje bolnice, osobito ovaj koji uskoro kreće u realizaciju – rekla je Žnidarić te zahvalila svim zaposlenicima bolnice na suradnji i predanom radu, trudu i znaju.

Izazovi pred novim ravnateljem

Župan Kolar potom je predstavio novoizabranog ravnatelja, Danijela Javorića Barića te je istaknuo kako je izabran jednoglasno za ravnatelja. – Novi ravnatelj bio je predsjednik Upravnog vijeća bolnice i u tom periodu je vrlo dobro upoznao poslovanje bolnice, bio je i detaljno upoznat sa svim projektima koja planira Krapinsko – zagorska županija kao osnivač, a i onima koje provodi sama uprava. Siguran sam da će on sa svojim timom koji je odabrao odgovoriti na sve izazove koji su pred nama, da ćemo završiti sve projekte koje smo započeli, a i pokrenuti neke nove – rekao je Kolar i poželio mu puno uspjeha. Na novinarsko pitanje o insinuacijama o stranačkom kadroviranju pri izboru ovog ravnatelja, Kolar je rekao kako je od 7 ravnatelja zdravstvenih ustanova samo jedna ravnateljica stranački opredijeljena te kako nitko od ravnatelja i direktora ostalih ustanova i centara nitko nema stranačku iskaznicu. - Da li bi to što je Danijel Javorić Barić član SDP – a uz sve vrline koje posjeduje trebalo biti eliminacijski faktor da mu ne damo mogućnost da radi i pokaže što zna? Smatram da ne – zaključio je Kolar.

U prvom planu financijska stabilizacija

Novi ravnatelj bolnice Danijel Javorić Barić zahvalio je na predanom radu donedavnoj ravnateljici, kao i članovima Upravnog vijeća na ukazanom povjerenju. – Vjerujem da sam u mandatu kada sam upravljao Upravnim vijećem pokazao ono što je za ovaj posao potrebno: posvećenost poslu i radnim zadacima, poznavanje sustava i spremnost hvatanja u koštac sa svim izazovima kojima se čovjek u tako odgovornoj poziciji može naći – rekao je novi ravnatelj. Što se tiče planova, na prvom mjestu je, kaže, financijska stabilizacija. – Stanje je izazovno, ali ne i besperspektivno. Priča hrvatskog zdravstva jest jednim dijelom i priča koja prati i našu bolnicu, no vjerujem da imamo novih ideja koje bi svojoj realizacijom mogle potaknuti stabilizaciju. Pred nama je realizacija velikog projekta, koji će dati novu vizuru bolnice i doprinijeti stabilizaciji troškova u smislu potrošnje energenata, ali isto tako i na samom dojmu koji bolnica ostavlja – rekao je Javorić Barić i najavio skorašnje predstavljanje svog najužeg tima suradnika.

Fokus na ukazanoj odgovornosti

Također, na upit novinara, rekao je kako bi se osjećao loše kada bi smatrao da njegove godine ili stranačka iskaznica predstavljaju nešto negativno, što nije slučaj. - Ne sramim se svojih godina niti svega onoga što sam u 28 godina ostvario , kao ni svog stranačkog članstva. Vjerujem da postoji mnogih drugih stvari koje čovjeka mogu odrediti i definirati. Osjećam se uzbuđeno, veselim se izazovima i moj fokus bit će na odgovornosti koja je na meni, na uspostavljanju financijske stabilnosti bolnice i rješavanju problema dugih lista čekanja – najavio je novi ravnatelj.

Još članaka iz "Županija"

Facebook