Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTO: Od jutra red ispred jedine pekarnice u Zaboku koja radi nedjeljom


Od ranog jutra stvorio se red ispred jedine pekarnice koja nedjeljom radi u Zaboku.

Riječ je o pekarnici 'Kruh i kiflice' u City parku u Zaboku, a koja je izuzeta od zabrane, odnosno ograničenja rada nedjeljom iz razloga što se nalazi u sklopu Autobusnog kolodvora Zabok, stoga radi svake nedjelje od 7 do 12 sati.

Prodavačica u 'Kruhu i kiflicama' kaže nam da osim, naravno, svih vrsta kruha i peciva, kupci nedjeljom najviše kupuju 'male poslastice'.

-Najviše idu hrenovke u tijestu, krafne, prstići, slanci i naša bučnica kojom su kupci oduševljeni i koju stalno imamo u ponudi - kaže prodavačica.

Kako nam je jutros ispričao jedan od kupaca, unatoč gužvi, nije dugo čekao na red.

-Ne čeka se dugo. Brzo to ide. Čekao sam koju minuticu. Došao sam po friški kruh i hrenovke u tijestu za svoje unučice koje su ovaj vikend kod nas, dede i bake. Još sinoć su me pitale: 'Deda, buš nam išel sutra po onakve  hrenovke kak si zadnji put?' I kak im onda ne bih otišel kupiti - ispričao nam je smijući se ponosni deda.

Podsjetimo, od zabrane, odnosno, ograničenja rada nedjeljom i državnim blagdanima za trgovine i pekarnice, koja im dopušta rad samo 16 nedjelja tijekom čitave godine, izuzeti su dućani unutar autobusnih i željezničkih kolodvora, aerodroma i luka unutarnje plovidbe, benzinskih pumpi, bolnica, marina, kampova i sl.

Još članaka iz "Županija"

Facebook