Prethodni članak
Sljedeći članak

Dodijeljena sredstva participativnog proračuna za mlade: 'Svojim će programima i aktivnostima dati doprinos angažmanu mladih u zajednici'

Sredstva su odobrena za 11 projekata


U Krapini su danas dodijeljeni ugovori dobitnicima županijskih potpora, preko javnog poziva za prijavu prijedloga za participativni proračun za mlade za 2022. godinu, kojega je provela Krapinsko – zagorska županija, u suradnji sa županijskim Savjetom mladih.

-Nakon tri godine uspješnog provođenja participativnog proračuna za djecu, obzirom na stečeno dobro iskustvo i praksu u radu s mladim ljudima, ove godine po prvi puta proveli smo javni poziv za prijavu prijedloga za participativni proračun za mlade. Mladi su u fokusu Krapinsko – zagorske županije, brojne inicijative i programi vezani za mlade krenuli su upravo iz ove županije, poput županijskog programa djelovanja za mlade. Savjet mladih aktivno nam radi od 2010. godine, Centar za mlade provodi razne aktivnosti za mlade, financirano trogodišnji program djelovanja za mlade, programe i aktivnosti udruga za mlade – rekla je zamjenica župana Jasna Petek.

Iako je za ovaj natječaj bilo osigurano 200 tisuća kuna, iznos je povećan, pa je danas dodijeljeno ukupno 214.922 kune, i to za 11 projekata, koji su ocijenjeni najboljima od strane komisije kroz evaluaciju, ali i kroz javno glasovanje koje je bilo dostupno na službenim županijskim stranicama.

Župan Željko Kolar rekao je kako je cilj bio aktivirati mlade ljude da se uključe u rad svoje zajednice, da sami procijene ono što im je potrebno i da u tu ideju privuku i okupe svoje prijatelje. – Tako daju doprinos svome mjestu i angažmanu mladih u zajednici, ali i stvaraju uvjete da njihovo mjesto ima dobre programe i aktivnosti oko kojih se mogu okupljati mladi – rekao je Kolar. Dodao je i kako je ključno da mladi ljudi ne iseljavaju, već da ostanu živjeti na području Krapinsko – zagorske županije, zbog čega se i Županije trudi omogućiti mladima bolje školovanje i dobro plaćeno radno mjesto. – Veseli me ta mladenačka neposrednost, volje i želja za promjenama u sredini iz kojih dolaze. Želim vam uspjeh u provođenju projekata, pozovite nas kad budu gotovi – zaključio je župan.

Po 20 tisuća kuna dobili su Pučko otvoreno učilište Krapina (Glazbene radionice 'Škola rocka i moderne glazbe'), Društvo Naša djeca Petrovsko (Siguran put do zdravlja – vježba i sreća), Udruga Petrože Krušljevo Selo ('Mladi za Selo'), Općina Tuhelj (Ljetne večeri u Tuhlju), Multimedijalni centar Stub – klub (Malo drugačije reći – NE!) te Udruga 'Mladi za Mihovljan' (Ljeto u Mihovljanu).

Sredstva za svoje projekte dobili su i Općina Konjščina (Reci 'Dosta') – 16.993,75 kuna, Društvo Naša djeca Radoboj (Ljeto za mlade) – 19.000,00 kuna, zatim u ime grupe mladih Helena Vargek Hajdek (Chillax vol.2) – 19.340 kuna, u ime grupe mladih Filip Križnik (Kupnja i montaža koševa na sportsko igralište kod OŠ Antun Mihanović) – 19.669,00 kuna, Savjet mladih Grada Donja Stubica (Kaj sportaš) – 19.920,00 kuna.

U ime svih dobitnika na pruženoj prilici i ukazanom povjerenju zahvalio je Luka Kuhta.

 

Još članaka iz "Županija"

Facebook