Prethodni članak
Sljedeći članak

Dina Janđel iz zabočke gimnazije je među 20 najboljih maturanata u Hrvatskoj

Velik uspjeh mlade Zagorke


Maturantica Gimanzije A.G. Matoš Zabok, Dina Janđel, može biti ponosna na rezultate ostvarene na državnoj maturi, kojima se svrstala među 20 najboljih maturanta u Hrvatskoj.

Tim je povodom za nju prijam upriličio župan Željko Kolar, koji je Dini čestitao na sjajnom rezultatu. – S Dinom smo se već imali priliku družiti jer je ona jedna od 13 maturanata naših škola, koja je sva četiri razreda prošla s 5,0, a ta izvrsnost se pokazala i na pisanju mature – rekao je župan.


Dina je na ispitu iz hrvatskog jezika ostvarila 93,64 posto bodova, što je u 0,27 posto najboljih rezultata u RH. Centil je 99,73 posto, a to znači da ima bolji rezultat od 99,73 posto učenika iz čitave Hrvatske. Na ispitu iz matematike na višoj razini imala je 96,67 posto bodova, sa centilom od 99,56 posto. Ujedno je u sva četiri predmeta koaj je polagala položila s ocjenom odličan, a to sumatematika, hrvatski, engleski i fizika, s time da je iz engleskog imala preko 93 posto i iz fizika preko 85 posto.


-Saznali smo iz kratkog razgovora da je Dina svestrana i u likovnom i glazbenom izražaju, pjevala je na Prvom glasu Zagorja u Začretju, a najvažnije, upisala je FER, ono što je željela, u prvom upisnom roku. Uz Dinu, još 9 učenika zabočke gimnazije upisalo je FER. To pokazuje kolika je kvaliteta obrazovnog sustava u Krapinsko – zagorskoj županiji i koliko je jaka Gimnazija u Zaboku te koliko imamo sjajnu generaciju i mladih, telentiranih, ambicioznih učenika i učenica. Možemo očekivati da ćemo imati sjajne akademske građane koji će imati dovoljno znanja i energije i koji nisu opterećeni prošlošću, ljude koji će moći voditi Hrvatsku u budućnosti da je stvorimo da bude na razini najrazvijenijih zemalja EU – rekao je Kolar te Dini uručio prigodan poklon.

Dina Janđel zahvalila je županu Kolaru. - Nisam očekivala taj rezultat, znala sam da sam dobro riješila maturu, ali nisam očekivala biti među 20 najboljih u državi niti sam očekivala nagradu. Zahvalna sam što je netko odlučio prepoznati dodatni trud i rad koji možda razlikuje mene od nekih drugih jako uspješnih kolega iz moje škole – rekla je Dina.

Još članaka iz "Županija"

Facebook